You are here

Μείζων ζήτημα η μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης

06/08/2019 12:49

Ως το μείζων ζήτημα για την κυβέρνηση χαρακτηρίζει ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημόσιας Τάξης, Γιώργος Σαββίδης, το θέμα της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης και των δικαστηρίων, τονίζοντας πως σκοπός του είναι η επίτευξη συνεργασίας με όλα τα πολιτικά κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υλοποιηθεί τάχιστα η μεταρρύθμιση.
 
Ο κ. Σαββίδης εξέδωσε γραπτή δήλωση μετά το πέρας σημερινής συνάντησης με τον Πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών, Γιώργο Περδίκη.
 
Χαρακτηρίζοντας τη συνάντηση με τον κ. Περδίκη ως «πολύ εποικοδομητική», ο κ. Σαββίδης είπε ότι αντηλλάγησαν απόψεις επί σειράς θεμάτων και ότι το Κίνημα έθεσε προς συζήτηση διάφορα θέματα του δικού τους ενδιαφέροντος, που άπτονται των αρμοδιοτήτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως. 
 
«Από την πλευρά μου και στο πλαίσιο της επιθυμίας μου για συναίνεση και συνεργασία όλων των άμεσα εμπλεκομένων προς προώθηση στη Βουλή των σοβαρών θεμάτων του Υπουργείου μας, ενημέρωσα το Κίνημα για τα νομοσχέδια που εκκρεμούν στη Βουλή, προεξάρχοντος του θέματος της μεταρρύθμισης της Δικαιοσύνης και των Δικαστηρίων, το οποίο αποτελεί μείζων ζήτημα για την κυβέρνηση», σημειώνει στη δήλωσή του ο κ. Σαββίδης.
 
Λέγοντας πως ο ίδιος προσβλέπει στη συνέχιση αυτών των συναντήσεων, ο κ. Σαββίδης καταλήγει σημειώνοντας ότι «σκοπός μου είναι η επίτευξη συνεργασίας με όλα τα πολιτικά κόμματα και τους εμπλεκόμενους φορείς, ώστε να υλοποιηθεί τάχιστα η μεταρρύθμιση, προς όφελος της χώρας μας».