You are here

Παραμένει η οφειλή ΚΟΑ προς Δήμο Στροβόλου για φόρο θεάματος

06/03/2023 17:49

Δεν τελεσφόρησε η προσπάθεια για διακανονισμό της οφειλής του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού (ΚΟΑ) προς το Δήμο Στροβόλου, που ανέρχεται στα €9,5 εκατ.

Όπως ανέφερε τη Δευτέρα στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών κατά τη συζήτηση του προϋπολογισμού του ΚΟΑ, ο Πρόεδρος το ΔΣ Ανδρέας Μιχαηλίδης, ο Δήμος Στροβόλου θα διέγραφε το ποσό που χρωστούσε ο ΚΟΑ, παίρνοντας ως αντιστάθμισμα ένα κτήριο στην περιοχή. Ωστόσο μετά από γνωμάτευση της Νομικής Υπηρεσίας αποφασίστηκε ότι δεν μπορεί να γίνει αυτή η διευθέτηση.

Παράλληλα ο κ. Μιχαηλίδης, ανέφερε ότι ύστερα από τριμερή συμφωνία ΚΟΑ, ΚΟΠ και Υπουργείου Παιδείας, θα εκπαιδευτούν δάσκαλοι για θέματα εκγύμνασης των παιδιών του Δημοτικού Σχολείου σε θέματα ποδοσφαίρου.

Για το πρόγραμμα Αθλητισμός Για Όλους (ΑΓΟ) ανέφερε ότι υπάρχει αναβάθμιση και διαρκής εμπλουτισμός και αυτή τη στιγμή υπάρχουν 16.000 μέλη ενώ το κονδύλι ανέρχεται στα 2 εκατ. ευρώ.

Ο Προϋπολογισμός του ΚΟΑ για το έτος 2023 είναι ισοσκελισμένος με έσοδα ύψους €42.122.780 και έξοδα ύψους €42.122.780. Από τα έσοδα του Οργανισμού, €36.403.600 προέρχονται από Κρατική Χορηγία.  

Οι βασικότεροι παράμετροι υλοποίησης του Προϋπολογισμού για το 2023 συνοψίζονται στη χρηστή διακυβέρνηση ΚΟΑ και αθλητικών ομοσπονδιών, στον στρατηγικό σχεδιασμό, στα ευρωπαϊκά προγράμματα, στα πρωτόκολλα με άλλα κράτη και στην ακαδημία αθλητισμού.

Η Κρατική Χορηγία, η οποία ανέρχεται στα €36.403.600, αφορά σε συγκεκριμένες πρόνοιες για την κάλυψη διαφόρων δαπανών όπως η ανακατασκευή του Κολυμβητηρίου Λευκωσίας, η αντικατάσταση του ελαστικού τάπητα του Σταδίου Στέλιος Κυριακίδης στην Πάφο και βελτιωτικά έργα στα στάδια ΓΣΟ ή και ΓΣΖ.