You are here

Σημαντικός για οικονομία ο τομέας στοιχήματος

08/02/2021 16:09

Ο τομέας του στοιχήματος δύναται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στήριξη και την ανάκαμψη της οικονομίας, ανέφερε η Πρόεδρος της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων Ιωάννα Φιάκκου, κατά την παρουσίαση του προϋπολογισμού της Αρχής ενώπιον της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Όπως είπε, σύμφωνα με δελτίο Τύπου της Αρχής, «τα θετικά οικονομικά αποτελέσματα του 2020, εν συγκρίσει με τα αντίστοιχα οικονομικά αποτελέσματα του 2019 όπου παρουσιάζεται αύξηση κατά 1%, σε μια περίοδο παρατεταμένης αβεβαιότητας λόγω της πανδημίας, επιβεβαιώνουν ότι ο τομέας του στοιχήματος δύναται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη στήριξη και την ανάκαμψη της οικονομίας».

Σε αυτό το πλαίσιο δίνεται, όπως είπε, ιδιαίτερη βαρύτητα στην περαιτέρω ανάπτυξη του τομέα, καθώς και στην προσέλκυση επενδύσεων που θα προσθέσουν αξία στην κυπριακή οικονομία.
 
Πρόσθεσε ότι τα τελευταία χρόνια με την καθοριστική συμβολή και τις ενέργειες της Εθνικής Αρχής Στοιχημάτων καταγράφηκε σημαντική πρόοδος στην πάταξη της παρανομίας στον τομέα, μέσα από τη δημιουργία ενός ισχυρού ρυθμιστικού και εποπτικού πλαισίου και τη διενέργεια συνεχών ελέγχων για τη διασφάλιση της εφαρμογής της νομοθεσίας, τόσο για το επίγειο όσο και για το διαδικτυακό στοίχημα. Προς αυτή την κατεύθυνση, σημείωσε, εντός του 2021 θα υπάρξει πλήρης αυτοματοποίηση των λειτουργιών της Αρχής, με στόχο την περαιτέρω ενίσχυση του ρόλου και των αρμοδιοτήτων της.
 
Κατά το έτος 2020 η Αρχή επέβαλε διοικητικά πρόστιμα ύψους €55.850 που αφορούσαν παραβάσεις από μέρους των εποπτευομένων της.
 
Ταυτόχρονα, όπως είπε η κα. Φιάκου, έγιναν σημαντικά βήματα και για την προστασία των παικτών.

«Πρόσφατα, ανακοινώσαμε τη λειτουργία -εντός του 2021- της Πλατφόρμας Αυτοαποκλεισμού, η οποία θα ενισχύσει περαιτέρω την προσπάθεια προστασίας των παικτών και είναι στην τελική ευθεία οι Κανονισμοί Προστασίας Παικτών και Ευάλωτων Ομάδων. Επίσης, θα ανακοινωθεί η έναρξη ενημερωτικής εκστρατείας που σηματοδοτεί την υλοποίηση μίας σειράς από δράσεις για την προστασία των παικτών και της κοινωνίας, καθώς επίσης την καλλιέργεια κουλτούρας Ασφαλούς Παιχνιδιού», εξήγησε.
 
Με τη στήριξη της Πολιτείας, ανέφερε ακόμα, «θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε στη βάση του στρατηγικού μας σχεδιασμού με στόχο την ανάδειξη της Κύπρου ως κέντρου ανάπτυξης και καινοτομίας στον τομέα των τυχερών παιχνιδιών, καθώς και για την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του τομέα, έχοντας πάντοτε στο επίκεντρο της προσοχής μας την προστασία των παικτών, των ευάλωτων ομάδων και του ευρύτερου κοινωνικού συνόλου».