You are here

Στο επίκεντρο η μεταρρύθμιση δικαιοσύνης

19/07/2021 17:05

Η μεταρρύθμιση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης, η οποία "καθίσταται αδήριτη ανάγκη", καθώς συνδέεται με την έναρξη της εκταμίευσης από το Ταμείο Ανάκαμψης, ήταν στο επίκεντρο της συνάντησης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Νομικών με τους Δικαστές του Ανώτατου Δικαστηρίου, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα, ανέφερε στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Νομικών Νίκος Τορναρίτης.

Ο κ. Τορναρίτης ανέφερε πως η συνάντηση της Επιτροπής Νομικών  με την Πρόεδρο Περσεφόνη Παναγή και τους δέκα από τους 13 Δικαστές του Ανωτάτου Δικαστηρίου ήταν εξαιρετική και κατά τη διάρκεια της συζητήθηκε ευρύ φάσμα θεμάτων με κυρίαρχο θέμα τη μεγάλη αναγκαιότητα μεταρρύθμισης της δικαιοσύνης.
 
Ο κ. Τορναρίτης είπε πως η Επιτροπή Νομικών επανέλαβε ότι δικαιοσύνη, η οποία αργεί να απονεμηθεί, παύει να είναι δικαιοσύνη, προσθέτοντας ότι σε αυτό συμφώνησαν η Πρόεδρος και οι υπόλοιποι παρόντες Δικαστές του Ανωτάτου.
 
Τον Σεπτέμβρη, πρόσθεσε, η Επιτροπή Νομικών θα αρχίσει ή θα συνεχίσει τη συζήτηση των νομοσχεδίων που έχει ενώπιον της με στόχο να οδηγήσει προς ψήφιση από την Ολομέλεια της Βουλής πριν τον Δεκέμβρη συγκεκριμένα νομοσχέδια.
 
Δεν μπορεί να συνεχίσει να λειτουργεί το κράτος και να καλείται κράτος δικαίου χωρίς τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση, σημείωσε.
 
Για να αρχίσει η εκταμίευση από το Ταμείο Ανάκαμψης πρέπει η Κυπριακή Δημοκρατία να δείξει δείγματα γραφής σε ό,τι αφορά τη μεγάλη μεταρρύθμιση της δικαιοσύνης και υποχρεούμαστε να την ολοκληρώσουμε, δήλωσε, τέλος.