You are here

Το ΑΚΕΛ απορρίπτει τις επικρίσεις Ερωτοκρίτου

04/06/2002 10:29
Αλλά διαχωρίζει τη θέση του από τις αγορές μετοχών της ΠΕΟ

Σε λεκτικές αντιπαραθέσεις και αλληλοκατηγορίες εξελίσσεται στο περιθώριο της η κοινή συνεδρία των επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου της Βουλής. Στις κατηγορίες Ρίκκου Ερωτοκρίτου ότι και το ΑΚΕΛ συμμετείχε στις αγορές μετοχών με ιδιωτική τοποθέτηση κατά την επίμαχη διετία, απάντησε πριν από λίγο με έντονο ύφος ο βουλευτής του κόμματος Σταύρος Ευαγόρου, διαχωρίζοντας μάλιστα την θέση του ΑΚΕΛ από τις ενέργειες της ταξικής συνδικαλιστικής οργάνωσης του κόμματος ΠΕΟ, η οποία αγόρασε χιλιάδες μετοχές τουριστικής εταιρείας με ιδιωτική τοποθέτηση.

Συγκεκριμένα ο κύριος Ευαγόρου χαρακτήρισε απαράδεκτες τις δηλώσεις Ερωτοκρίτου εναντίον του κόμματος του. «Το ΑΚΕΛ όχι μόνο δεν έλαβε ιδιωτική τοποθέτηση όπως έπραξε ο ΔΗΣΥ – ο οποίος δημιούργησε και συγκεκριμένη εταιρεία για το σκοπό αυτό - αλλά και με απόφαση του Πολιτικού του Γραφείου», επεσήμανε ο κύριος Ευαγόρου, «απαγόρευσε στα μέλη του όχι μόνο να πάρουν ιδιωτική τοποθέτηση αλλά και να έχουν στην κατοχή τους μετοχές ή να διαπραγματεύονται μετοχές στο χρηματιστήριο».

Απαντώντας σε ερώτηση για τις συγκεκριμένες αναφορές Ερωτοκρίτου για την εταιρεία Alasia Ltd ο κύριος Ευαγόρου διερωτήθηκε «αν είναι κακό ένα μέλος του ΑΚΕΛ να είναι μέτοχος σε μια εταιρεία που είναι στο ΧΑΚ», σημειώνοντας ότι αυτό δεν σημαίνει ότι φταίει το ΑΚΕΛ. Κληθείς στην συνέχεια να σχολιάσει τις αγορές της ΠΕΟ με ιδιωτική τοποθέτηση από τουριστική εταιρεία ο κύριος Ευαγόρου παρέπεμψε για απάντηση προς την συνδικαλιστική οργάνωση. «Να ρωτήσετε την ΠΕΟ για αυτό το πράγμα… Η ΠΕΟ έχει την δική της οικονομική διαχείριση και επενδύει τα ταμεία των εργαζομένων που διαχειρίζεται όπως η ίδια θέλει».

Τέλος πρέπει να σημειωθεί ότι παρά την αρχική αισιοδοξία του προέδρου της επιτροπής Ελέγχου Χρίστου Πουργουρίδη για ολοκλήρωση της συνεδρίας εντός μίας ώρας, η συνεδρία τελικά φαίνεται ότι θα είναι μαραθώνια με πιθανότερο σενάριο να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα.

Του Κυριάκου Κυριακίδη