You are here

Αύριο τελικά το πόρισμα

04/06/2002 23:07
Ευθύνες στην κυβέρνηση (Υπουργικό Συμβούλιο), τον υπουργό οικονομικών Τάκη Κληρίδη, τον Γενικό Εισαγγελέα, τα θεσμικά όργανα του ΧΑΚ (Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς – Συμβούλιο ΧΑΚ 1999-2000), τους Προέδρους της Λαϊκής και Τράπεζας Κύπρου, άλλες δημόσιες εταιρείες, χρηματιστές συγκεκριμένους ελεγκτικούς οίκους και δικηγόρους, επιρρίπτει το ομόφωνο πόρισμα των Επιτροπών Ελέγχου και Οικονομικών της βουλής.

Το πόρισμα θα δοθεί στην δημοσιότητα αύριο το πρωί στις έντεκα και τριάντα και αφού λίγο νωρίτερα επιδοθεί στον πρόεδρο του νομοθετικού σώματος Δημήτρη Χριστόφια.

Ύστερα από μια μαραθώνια σύσκεψη που άρχισε στις εννέα και δέκα το πρωί και κράτησε ως τις δέκα και τριάντα το βράδυ (με δύο μικρά διαλείμματα) και κατόπι είκοσι έξι ειδικών συνεδριάσεων των Επιτροπών σε διάρκεια ενός σχεδόν έτους, οι δύο επιτροπές κατέληξαν ομόφωνα στο πολυδιαφημισμένο πόρισμα για τα γεγονότα στο ΧΑΚ την διετία 1999-2000.

Οι πρόεδροι των δύο επιτροπών Μάρκος Κυπριανού και Χρίστος Πουργουρίδης ανέφεραν ότι το πόρισμα θα σταλεί μεταξύ άλλων στην Γενική Εισαγγελία για διερευνήσει τυχών ποινικών αδικημάτων σε συγκεκριμένες περιπτώσεις. Ενώ επιφυλάσσονται να απαντήσουν στα ερωτήματα των δημοσιογράφων κατά την αυριανή διάσκεψη τύπου.