You are here

Δεν κάνει πίσω ο Μαρκίδης για το ΧΑΚ

14/12/2001 10:20
H Νομική Υπηρεσία δεν πρόκειται να σταματήσει τη διερεύνηση των καταγγελιών περί παρατυπιών στο χρηματιστήριο αξιών τη διετία 1999 - 2000 και είναι διατεθειμένη να φτάσει μέχρι το τέλος ώστε να απονεμηθεί δικαιοσύνη. Τη διαβεβαίωση αυτή έδωσε ο Γενικός Εισαγγελέας Αλέκος Μαρκίδης στους βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού Δημήτρη Συλλούρη και Χρήστο Πουργουρίδη με τους οποίους είχε χθες 60λεπτη συνάντηση.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας στη συνάντηση αξιολογήθηκε η μέχρι σήμερα πορεία των ερευνών για τα θέματα του χρηματιστηρίου και ανταλλάγησαν απόψεις σχετικά με την προώθηση της τροπολογίας του Νόμου για το δίκαιο της απόδειξης. Για το θέμα αυτό οι βουλευτές του Δημοκρατικού Συναγερμού, ο ένας υπό την ιδιότητα του ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και ο άλλος ως πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου της Βουλής, συμφώνησαν με τον κ. Μαρκίδη ότι θα πρέπει να αποτελεί πλέον ως αποδεκτή μαρτυρία και τεκμήριο ενώπιον του δικαστηρίου, η βιντεοταινία και η μαγνητοταινία. Με τον τρόπο αυτό εκτιμάται ότι η δικαιοσύνη θα βοηθηθεί τα μέγιστα, ενώ όπως επιπρόσθετα πληροφορούμαστε, δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό ως τεκμήριο ενώπιον του δικαστηρίου ηχογραφημένη τηλεφωνική συνδιάλεξη, καθώς το θέμα αυτό αντίκειται σε άλλη πρόνοια του συντάγματος.

Η τροπολογία του Νόμου για το δίκαιο της απόδειξης θα κατατεθεί πριν από το τέλος του έτους και αναμένεται ότι μέχρι τον επόμενο Φεβρουάριο θα ψηφισθεί από τη Βουλή.