You are here

Εντυπωσιακά αποτελέσματα υπόσχεται ο Πουργουρίδης

02/10/2002 16:52
Οι επιτροπές Ελέγχου και Οικονομικών της βουλής προχωρούν στη δεύτερη φάση της έρευνας για το χρηματιστηριακό σκάνδαλο την ερχόμενη Τετάρτη, με στόχο την ολοκλήρωση της το ταχύτερο δυνατό, δήλωσε ο πρόεδρος της επιτροπής Ελέγχου Χρίστος Πουργουρίδης, ο οποίος υποσχέθηκε ότι τα πορίσματα της έρευνας «θα είναι εξίσου εντυπωσιακά με τα πορίσματα της πρώτης φάσης».

Μιλώντας ύστερα από τη σημερινή πρώτη συνεδρία, μετά τις θερινές διακοπές, της κοινοβουλευτικής επιτροπής Ελέγχου ο κ. Πουργουρίδης αναφέρθηκε στις πρώτες εταιρίες που θα τεθούν στο μικροσκόπιο της Ελέγχου, χωρίς να αποκλείσει το ενδεχόμενο να εξεταστούν ταυτόχρονα Marketrends, και Globalsoft.

Ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής Επιτροπής Ελέγχου εξέφρασε την ελπίδα ότι η έναρξη του προεκλογικού αγώνα δεν θα επηρεάσει τις εργασίες της Επιτροπής, διαβεβαιώνοντας ότι αυτή θα συνεχίσει τις δραστηριότητες της μακριά από λαϊκισμούς και κομματικές σκοπιμότητες.

«Δεν έχουμε εξετάσει το θέμα αυτό, υπάρχουν διαδικαστικά οι δυνατότητες εάν επιχειρηθεί από κάποιους η κομματική εκμετάλλευση του θέματος να μπουν στη θέση τους. Δεν με ανησυχεί. Εκείνο που μπορώ να σας διαβεβαιώσω είναι ότι η έρευνα αυτή, όπως η πρώτη της φάση έγινε κατά τον πιο αμερόληπτο τρόπο, με τον ίδιο τρόπο θα συνεχίσουμε να ολοκληρώσουμε την έρευνα μας».

«Ασφαλέστατα», κατέληξε «δεν θα προσφέρουμε καλή υπηρεσία στον κυπριακό λαό αν για ένα τόσο σοβαρό θέμα αφήσουμε να παρεισφρήσουν οι κομματικές σκοπιμότητες να σκοτώσουν την έρευνα. Αναμένουμε, κατέληξε να ρυθμιστεί σύντομα και το θέμα της τεχνοκρατικής υποστήριξης που αναμένουμε να έχουμε για τα θέματα της έρευνας της δεύτερης φάσης και ελπίζω να διεξαχθεί μια έρευνα τα πορίσματα της οποίας θα είναι εξίσου εντυπωσιακά με τα πορίσματα της πρώτης φάσης της έρευνας».

Του Κυριάκου Κυριακίδη