You are here

Σε κλίμα συναίνεσης η συνεδρία της βουλής για το ΧΑΚ (1)

19/11/2003 10:18
Σε κλίμα συναίνεσης αναμένεται να διεξαχθεί η κοινή συνεδρία των επιτροπών Οικονομικών και Ελέγχου, η οποία σε λίγη ώρα θα συνεδριάσει με αντικείμενο την πορεία της κοινοβουλευτικής έρευνας για το χρηματιστηριακό σκάνδαλο.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες οι εκπρόσωποι των τριών μεγάλων κομμάτων στις δύο επιτροπές, Χρίστος Πουργουρίδης (ΔΗΣΥ), Άριστος Χρυσοστόμου (ΔΗΚΟ) και Σταύρος Ευαγόρου (ΑΚΕΛ) είχαν χθες συνάντηση που κρατήθηκε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας, κατά την οποία αφού τέθηκαν όλα τα ζητήματα που αφορούν την παραπέρα διαδικασία μετά το θόρυβο που δημιουργήθηκε από την έκθεση των δύο εμπειρογνωμόνων, στη συνέχεια κατέληξαν σε κοινές αποφάσεις. Οι αποφάσεις σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αφορούν τη συνέχιση της κοινοβουλευτικής έρευνας για το χρηματιστήριο με οδηγίες προς τους δύο εμπειρογνώμονες να συνεχίσουν με ταχύτατους ρυθμούς την ολοκλήρωση των ερευνών τους. Έχει ετοιμαστεί μάλιστα κοινή γραπτή δήλωση η οποία εκτός δραματικού απροόπτου, αναμένεται να διαβαστεί πριν από την έναρξη της συνεδρίας.

Το θέμα της έρευνας της βουλής τέθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρία του πολιτικού γραφείου του Δημοκρατικού Συναγερμού κατά την οποία οι βουλευτές του κόμματος έθεσαν το όλο θέμα στα συλλογικά όργανα του κόμματος ζητώντας τον εν λευκώ χειρισμό του από τους βουλευτές που μετέχουν στις δύο επιτροπές. Πληροφορίες φέρουν τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ, Νίκο Αναστασιάδη να έχει ανάψει το πράσινο φως με την επισήμανση όμως ότι η έρευνα της βουλής θα πρέπει να ολοκληρωθεί το ταχύτερο δυνατό λόγω των προβλημάτων τα οποία παρουσιάζεται να έχει προκαλέσει λόγω των διαρροών, των δηλώσεων και του θορύβου που δημιουργείται από καιρού εις καιρό και δημιουργεί αναστάτωση στους επενδυτές.

Του Κυριάκου Κυριακίδη