You are here

Βολές δυσαρέσκειας από Κ. Μαυρίδη

24/10/2003 10:10
Με βολές εναντίον όλων όσοι αφήνουν υπονοούμενα ότι απέκρυψε από τη βουλή τη σχέση του με εισηγμένη στο ΧΑΚ εταιρεία και την δικαστική διαμάχη στην οποία ευρίσκεται σε αντιπαράθεση με την εν λόγω εταιρεία επέλεξε για πρώτη φορά σήμερα, ο εμπειρογνώμονας Δρ. Κώστας Μαυρίδης, να δημοσιοποιήσει τις θέσεις του αναφορικά με το «θόρυβο» που δημιουργήθηκε γύρω από τις συνθήκες πρόσληψης του.

Μιλώντας στο «Ράδιο Πρώτο», ο εκ των επιστημονικών συνεργατών της βουλής για τη διερεύνηση του χρηματιστηριακού σκανδάλου, εμφανίστηκε δυσαρεστημένος και χολωμένος εναντίων όσων παρουσιάζονται να μην θυμούνται κατά πόσο στις διαδικασίες των συνεντεύξεων για την πρόσληψη των συνεργατών της βουλής, δόθηκε ή όχι η πληροφορία, για τη δικαστική διαμάχη του κ. Μαυρίδη με εισηγμένη επενδυτική εταιρία για γεγονότα του 1999.

Το θέμα της αντιδικίας του με τη συγκεκριμένη εταιρία τέθηκε από τον ίδιο κατά την πρόσληψη του, όπως τόνισε ο κ. Μαυρίδης, προς τους δύο προέδρους των επιτροπών Οικονομικών Μάρκο Κυπριανού και Ελέγχου Χρίστο Πουργουρίδη. Το επεξήγησα και απάντησα σε ερωτήσεις και στη συνέχεια «οι πρόεδροι των δύο επιτροπών συσκέφθηκαν και πήραν τις αποφάσεις τους. Εμένα δεν μου έπεφτε κανένας άλλος λόγος», είπε ο κ. Μαυρίδης.

«Ευτυχώς που ο κ. Πουργουρίδης είχε την τόλμη να το επιβεβαιώσει και μέσα από τις σημειώσεις του», τόνισε και συνέχισε: «Ο κ. Μάρκος Κυπριανού έχει δηλώσει απ’ ότι αντιλαμβάνομαι, ότι δεν θυμάται τις λεπτομέρειες» είπε ο Δρ. Μαυρίδης και πρόσθεσε: «Ορισμένοι από αυτούς που σήμερα επιλέγουν είτε τη σιωπή, είτε να μην θυμούνται, είτε να μην τολμούν να πουν δημοσίως αυτά που μου έλεγαν ιδιωτικά, θα τα πω εγώ εκ μέρους τους. Αρκετοί από αυτούς μου ανέφεραν σχεδόν επί λέξει τα εξής» υποστήριξε έντονα ο συνεργάτης της βουλής: «Δεν χρειάζεται κύριε Μαυρίδη να απολογείστε για εκείνη τη στάση σας τότε (ΧΑΚ 1999) αλλά πρέπει να θεωρείται ότι ήταν προς τιμήν σας η στάση σας».

Καταλήγοντας, ο εκ των δύο εμπειρογνωμόνων που προσελήφθησαν για να υποβοηθήσουν τη βουλή στη διερεύνηση του χρηματιστηριακού σκανδάλου, διαβεβαίωσε την κοινή γνώμη ότι θα εκπληρώσει στο ακέραιο και με αντικειμενικότητα, το ρόλο που του ανατέθηκε.

Του Κυριάκου Κυριακίδη