You are here

Βουλή: Πόρισμα παντός καιρού, μέρος 2ον

25/02/2004 08:31
Διαφωνίες για τις ευθύνες της σημερινής κυβέρνησης

Τον τρόπο με τον οποίο αξιοποιήθηκε το πρώτο πόρισμα από τις αρμόδιες αρχές θα καταγράφει, κατά πάσα πιθανότητα, το δεύτερο πόρισμα των κοινοβουλευτικών Επιτροπών Ελέγχου και Οικονομικών. Αυτό συνάγεται από τη σημερινή κεκλεισμένων των θυρών συνεδρία των δύο επιτροπών κατά την οποία εξετάστηκαν τα μέχρι σήμερα ευρήματα και αξιολογήθηκε η εργασία που πραγματοποιήθηκε στη δεύτερη φάση.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, κατέστη σαφές ότι οι δύο επιτροπές δεν πρόκειται να στηριχθούν στην έκθεση των δύο εμπειρογνωμόνων για τη σύνταξη του πορίσματος τους, αλλά θα αντλήσουν «στοιχεία από αυτή». Σύμφωνα με πληροφορίες αυτό που επιδιώκεται είναι μια «πολιτική ανάλυση των ενεργειών που έχουν γίνει» μέχρι σήμερα.

Διαφωνίες πάντως φαίνεται να προκύπτουν για τον καταμερισμό ευθυνών της παρούσας κυβέρνησης: η αντιπολίτευση υποστηρίζει ότι η κυβέρνηση Παπαδόπουλου δεν έπραξε όσα έπρεπε για να προχωρήσει η διαλεύκανση του σκανδάλου και ζητεί να καταγράφει αυτό στο πόρισμα, αλλά η συμπολίτευση δεν συμμερίζεται τις απόψεις της. Αυτό που διαφαίνεται πάντως είναι ότι η διαδικασία συγγραφής της τελικής έκθεσης, η οποία θα προταθεί προς την Ολομέλεια της Βουλής για έγκριση, θα είναι «μακρά και επίπονη».

Γ.Α.