You are here

Βουλή: Θέλουν την έκθεση της Ερευνητικής

13/10/2004 17:33
Την έκθεση της Ερευνητικής Επιτροπής για το Χρηματιστήριο επιθυμούν να μελετήσουν τα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών Ελέγχου και Οικονομικών προτού καταθέσουν το δικό τους πόρισμα. Σε σημερινή συνεδρία των δύο επιτροπών αποφασίστηκε να ζητηθεί από τον Υπουργό Οικονομικών να τους παραδοθεί το πόρισμα της Ερευνητικής.

Οι δύο Επιτροπές αποφάσισαν επίσης όπως καλέσουν σύντομα την Επίτροπο Προστασίας Δεδομένων Προσωπικού Χαρακτήρα Γούλλα Φράγκου και τον Γενικό Εισαγγελέα Σόλωνα Νικήτα, για να συζητήσουν διάφορα νομικά θέματα που σχετίζονται με την έρευνα και τους εμπλεκόμενους σε αυτό που αποκαλείται «χρηματιστηριακό σκάνδαλο» και κατά πόσον μπορούν να δημοσιοποιήσουν κάποια στοιχεία που αφορούν συγκεκριμένα πρόσωπα, τα οποία ενδεχομένως να κληθούν να λογοδοτήσουν ενώπιον της Δικαιοσύνης. Ειδική συνεδρία θα επιδιώξουν επίσης να έχουν από κοινού οι δύο Επιτροπές με μέλη της Ερευνητικής Επιτροπής για το ΧΑΚ, προκειμένου να τους ενημερώσουν περιληπτικά για το περιεχόμενο της έκθεσής τους που έχει ήδη παραδοθεί στον Υπουργό Οικονομικών.

Μετά το πέρας της συνεδρίας, ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Σταύρος Ευαγόρου επέκρινε την προηγούμενη κυβέρνηση γιατί δεν συμπεριέλαβε στους όρους εντολής της Ερευνητικής και τις επενδυτικές εταιρείες των κομμάτων ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ. Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου «δεν απέκλεισε» το ενδεχόμενο να πήραν και άλλα κόμματα μετοχές μέσω αχυράνθρωπων.