You are here

Αστυνομία: Περιμένει απάντηση από βουλή για διαβατήρια

10/09/2020 11:06

Η Αστυνομία δεν έχει πάρει ακόμα απάντηση από τη Βουλή σε σχέση με το αίτημα της για παράδοση εγγράφων για 115 πολιτογραφήσεις, μετά και τη γνωμάτευση που πήρε από τρεις νομικούς συμβούλους πως το Σώμα δεν υποχρεούται να παραδώσει τα συγκεκριμένα έγγραφα.

Ερωτηθείς από το ΚΥΠΕ, τι θα πράξει η Αστυνομία μετά την εξέλιξη αυτή, ο Εκπρόσωπος Τύπου της Δύναμης Χρίστος Ανδρέου, είπε πως η Αστυνομία δεν έχει ενημερωθεί μέχρι στιγμής επίσημα για την απόφαση της Βουλής. Όπως είπε, αυτό που γνωρίζει η Αστυνομία, είναι αυτό που αναφέρουν τα δημοσιεύματα στον Τύπο, δηλαδή ότι η κοινή θέση των τριών νομικών είναι πως η Βουλή δεν υποχρεούται να παραδώσει έγγραφα για τις 115 κατ’ εξαίρεση πολιτογραφήσεις.

Ο κ. Ανδρέου πρόσθεσε πως η Αστυνομία περιμένει την επίσημη ενημέρωση και ανάλογα θα μελετήσει το πώς θα προχωρήσει στη συνέχεια.

Χθες, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Ο Φιλελεύθερος», παραδόθηκε στον Πρόεδρο της Βουλής, Δημήτρη Συλλούρη, η γνωμάτευση των νομικών συμβούλων Χρίστου Τριανταφυλλίδη, Αχιλλέα Αιμιλιανίδη και Γιώργου Νικολάου σε σχέση με την υποχρέωση του σώματος να παραδώσει, όπως της ζητήθηκε από την Αστυνομία, έγγραφα και στοιχεία για τις διαρροές εμπιστευτικών εγγράφων για τις πολιτογραφήσεις προς το δίκτυο Al Jazeera.