You are here

Συλλούρης: Ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του για διαρροές

17/09/2020 12:59

Ο καθένας πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του αναφορικά με τη διαρροή εγγράφων για τις πολιτογραφήσεις, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Συλλούρης.

Σε δηλώσεις ύστερα από επίσκεψη στο Κέντρο Απόστολος Παύλος στο Λιοπέτρι, ο Πρόεδρος της Βουλής ερωτήθηκε και για το θέμα στο οποίο αναφέρθηκε χθες ο Γενικός Διευθυντής του Σώματος κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου, ότι δηλαδή «με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και επανειλημμένα δύο κοινοβουλευτικοί συνεργάτες επικαλούμενοι οδηγίες συγκεκριμένου βουλευτή παραλήπτη, ζήτησαν να διαπιστώσουν κατά πόσο κάποια ονόματα αλλοδαπών περιλαμβάνονταν στα έγγραφα τα οποία απέστειλε το Υπουργείο Εσωτερικών στη Βουλή» αναφορικά με το ζήτημα των πολιτογραφήσεων.

Ο κ. Συλλούρης ανέφερε πως «αναμένουμε να ετοιμαστεί η έκθεση και αναμένουμε ο καθένας να αναλάβει τις ευθύνες του. Η Βουλή έχει κάνει αυτό που έπρεπε να κάνει, όσον αφορά τις εσωτερικές διαδικασίες και όσον αφορά το πώς συμβουλεύει ή αντιδρά, στον τρόπο που πρέπει να γίνει οποιαδήποτε έρευνα προς αυτή την κατεύθυνση» είπε και σημείωσε πως «πρέπει να γίνουν έρευνες, λαμβάνοντας υπόψη πάντα το Σύνταγμα και τους νόμους».

Κληθείς να αναφέρει κατά πόσον θα ήταν χρήσιμο το όνομα του βουλευτή να δοθεί στη δημοσιότητα, ο Δημήτρης Συλλούρης είπε πως «εγώ θα τον ενημερώσω και είναι θέμα δικό του. Όπως έκανα και στην άλλη περίπτωση των βουλευτών που τα ονόματα τους ήταν στον κατάλογο» είπε, προσθέτοντας πως «τους ενημέρωσα και ο καθένας πήρε την απόφαση με ποιο τρόπο θα μιλήσει δημόσια».

Σημείωσε ακόμα ότι «αυτό θα κάνω και τώρα διότι με τον ίδιο τρόπο που σεβάστηκα τότε τα προσωπικά δεδομένα, με τον ίδιο τρόπο θα το κάνω και τώρα».