You are here

Σχέδιο για τη διαχείριση αποβλήτων από κατασκευές

15/06/2022 13:36

Συνεχίστηκε σήμερα στην Επιτροπή Περιβάλλοντος η συζήτηση για τη διαχείριση αποβλήτων από κατασκευές και κατεδαφίσεις

Τη σημαντικότητα του προβλήματος ανέδειξαν μέλη της επιτροπής, τόσο για την πράσινη ανάπτυξη όσο και για το περιβάλλον και για την προσπάθεια διαχείρισης αποβλήτων που γίνεται.

Επίκεντρο της συζήτησης στάθηκε το θέμα της αδειοδότησης με αντιδράσεις από την επιτροπή για το τι ισχύει στη νομοθεσία και το τι φέρνει στο τραπέζι το Τμήμα Περιβάλλοντος.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος ξεκαθάρισε ότι δεν χρειάζεται σε όλες τις περιπτώσεις άδεια όπως τα εργοτάξια, παρόλα αυτά η οδηγία θα εναρμονίζεται και θα συνεχίσει ο έλεγχος σε όλες τις περιπτώσεις, μετά από υποδείξεις του βουλευτή του ΕΛΑΜ Λίνου Παπαγιάννη.

Να «συσταριστεί» το ρεύμα αποβλήτων ζήτησε το Τμήμα Περιβάλλοντος καταληκτικά, με τον εκπρόσωπο τον εργοληπτών να ζητά διευκρινήσεις για τον χώρο που θα δοθεί για τα απόβλητα.

Μέσα στο σχέδιο θα υποδεικνύεται από τον εργολήπτη ο χώρος και αυτό θα υποβάλλεται στα συλλογικά συστήματα για καλύτερο έλεγχο τόσο για τον χώρο όσο και για το που θα καταλήγουν τα απόβλητα.

Ο πρόεδρος της επιτροπής, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου, αναμένει το τελικό κείμενο με όλες τις διορθώσεις μετά από τις διαβουλεύσεις που έγιναν για να οδηγηθεί το σχέδιο των κανονισμών στην Ολομέλεια.

M.K.