You are here

Ζητούν ενημέρωση για ακίνητα ΣΚΤ

15/02/2019 17:15

Άμεση ενημέρωση των βουλευτών σε σχέση με την πώληση ακινήτων της πρώην Συνεργατικής Κυπριακής Τράπεζας, ζητά με επιστολή του το ΑΚΕΛ προς τον υπουργό Οικονομικών Χάρη Γεωργιάδη.

Ταυτόχρονα, όπως ανακοίνωσε το κόμμα, έχει εγγράψει σχετικό θέμα στην κοινοβουλευτική επιτροπή ελέγχου.

Η εγγραφή του θέματος, όπως αναφέρεται, έγινε με αφορμή καταγγελίες κοινοτήτων ότι ακίνητα που διεκδικούσαν για να αξιοποιηθούν προς δημόσιο όφελος, πωλήθηκαν ή τέθηκαν στη διαδικασία πώλησης από την ΚΕΔΙΠΕΣ.

Το ΑΚΕλ υπενθυμίζει στην ανακοίνωσή του ότι «η κυβέρνηση, δια στόματος του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας, εξήγγειλε την επιστροφή ακινήτων του Συνεργατισμού σε κοινότητες και δήμους».

«Φαίνεται, όμως, ότι κι’ αυτή η εξαγγελία, όπως και πολλές άλλες, παρέμειναν γράμμα κενό» προστίθεται στην ανακοίνωση.   

Στην επιστολή που αποστάληκε προς τον κ. Γεωργιάδη, σημειώνεται ότι «η κυβέρνηση μέσα από δημόσια εξαγγελία του προέδρου της Δημοκρατίας έχει καταθέσει την θέση όπως, ακίνητα που ανήκαν στη Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα τα διαθέσει σε δήμους και κοινότητες για αξιοποίηση».

Ζητείται ενημέρωση κατά πόσο έγιναν ενέργειες ή προωθήθηκαν ή θα προωθηθούν αποφάσεις για υλοποίηση της εξαγγελίας του προέδρου της Δημοκρατίας και γίνεται αναφορά σε καταγγελίες για ακίνητα τα οποία διεκδικούνται από κοινότητες με σκοπό την αξιοποίηση τους για πολιτιστικό κέντρο, και που έχουν τεθεί σε διαδικασία πώλησης από την ΚΕΔΙΠΕΣ.