You are here

Αλλαγές προς θωράκιση πλαισίου για εγκλωβισμένους αγοραστές

12/06/2019 14:27

Προσεκτικές αλλαγές στο λεκτικό της πρότασης νόμου που στοχεύει στην παροχή λύσεων στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν εγκλωβισμένοι αγοραστές ακινήτων, επιδιώκει η επιτροπή νομικών.

Η επιτροπή προχώρησε σήμερα στην κατ’ άρθρον συζήτηση της πρότασης νόμου η οποία μετά από πρωτοβουλία του ΑΚΕΛ, προωθήθηκε με συλλογική απόφαση από όλα τα κόμματα.

Τα μέλη της επιτροπής φαίνεται να προβληματίζουν οι λεπτομέρειες του κειμένου καθώς γίνεται προσπάθεια να ενισχυθεί η νομική και συνταγματική βάση του νομοθετικού πλαισίου, έτσι ώστε να αποτρέπεται το ενδεχόμενο αμφισβήτησης ή και ανατροπής της νομοθεσίας σε δικαστικές διαδικασίες, πρόβλημα που έχει αντιμετωπίσει ο υφιστάμενος νόμος.

Η επιτροπή νομικών έχει καθορίσει έκτακτη συνεδρίαση στις 25 Ιουνίου για συνέχιση της συζήτησης.

Σκοπός της πρότασης νόμου είναι να αρθούν οι αδυναμίες της νομοθεσίας, να απεγκλωβιστούν οι εγκλωβισμένοι αγοραστές και να κατοχυρωθούν τα δικαιώματα των αγοραστών ακινήτων που συνήψαν συμφωνίες καλή τη πίστη.

Σημειώνεται ότι σε σχέση με την προσπάθεια επίλυσης των εν λόγω προβλημάτων, το τμήμα κτηματολογίου που συμμετείχε στη σημερινή συνεδρίαση, έχει αποστείλει προσχέδιο νομοσχεδίου στην επιτροπή, το οποίο εξετάστηκε σήμερα σε συνάρτηση με την πρόταση νόμου.

Η πρόθεση της επιτροπής νομικών είναι η πρόταση να οδηγηθεί ενώπιον της ολομέλειας για τη λήψη απόφασης πριν από την ολοκλήρωση των εργασιών της βουλής ενόψει των καλοκαιρινών διακοπών.

Της Μαρίας Χαμπή