You are here

Από αναβολή, σε αναβολή η απόφαση για διαβατήρια

11/01/2019 17:11

Νέα αναβολή αποφάσισε η βουλή στην ψηφοφορία επί πρότασης νόμου που θα κρίνει κατά πόσο τα κριτήρια του σχεδίου επενδύσεων μέσω του οποίου παραχωρούνται διαβατήρια σε επενδυτές, θα περνούν από το κόσκινο της νομοθετικής εξουσίας πριν τεθούν σε ισχύ.

Η πρόταση νόμου του προέδρου του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασία Πολιτών Γιώργου Περδίκη είχε περιληφθεί στην ατζέντα της σημερινής, πρώτης συνεδρίαση της ολομέλειας της βουλής, έχοντας ήδη αναβληθεί αρκετές φορές προηγουμένως.

Η συζήτηση της πρότασης νόμου έχει ολοκληρωθεί από τον περασμένο Νοέμβριο και τα πλείστα κόμματα επιφυλάχθηκαν να τοποθετηθούν στην ολομέλεια.

Σαφή θέση έχουν εκφράσει μέχρι στιγμής ο ΔΗΣΥ και το ΑΚΕΛ, με το κυβερνών κόμμα να διαφωνεί με την πρόταση νόμου, σε αντίθεση με το ΑΚΕΛ το οποίο τοποθετείται υπέρ.

Με την πρόταση τροποποιείται ο νόμος περί αρχείου πληθυσμού, ώστε η τιμητική πολιτογράφηση για λόγους δημοσίου συμφέροντος και η πολιτογράφηση αλλοδαπών επιχειρηματιών και επενδυτών, να επιτρέπεται υπό όρους και προϋποθέσεις που καθορίζονται με κανονισμούς που κατατίθενται στη βουλή για έγκριση και δημοσιεύονται στην επίσημη εφημερίδα της Δημοκρατίας.

Με βάση τις υφιστάμενες ρυθμίσεις οι εν λόγω όροι και προϋποθέσεις καθορίζονται μέσω αποφάσεων του υπουργικού συμβουλίου.

Μ.Χ.