You are here

Αποδέχθηκαν αναπομπή για διαχωρισμό οικοπέδων

14/03/2019 13:41

Η κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών αποφάσισε να αποδεχθεί την αναπομπή του προέδρου της Δημοκρατίας για τον αναγκαστικό διαχωρισμό ακίνητης περιουσίας, για να μην υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση στην εφαρμογή του «περί Ακίνητης Ιδιοκτησίας (Διακατοχή, Εγγραφή και Εκτίμηση) (Τροποποιητικός) (Αρ. 4) Νόμος του 2017».

Την τροπολογία του νόμου που ενέκρινε η ολομέλεια της βουλής στις 15/2/2019 και ανέπεμψε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας κρίνοντας το νόμο ως αντισυνταγματικό καθότι προσκρούει όπως αναφέρει στις διατάξεις του άρθρου 146 του συντάγματος και στην αρχή της διάκρισης των εξουσιών ενώ η εφαρμογή του καθίσταται περίπλοκη έως ανέφικτη, κατέθεσε εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΔΗΚΟ, ο βουλευτής Πανίκος Λεωνίδου.

Η τροπολογία του κ. Λεωνίδου προτείνει την τροποποίηση του νόμου ώστε να παρέχεται η δυνατότητα σε οποιονδήποτε συγκύριο ιδιοκτησίας που κατέχει εξ αδιαίρετου κατά ιδανικές μερίδες, ο οποίος διαφωνεί με την απόφαση του διευθυντή του τμήματος κτηματολογίου για αναγκαστικό διαχωρισμό της ακίνητης ιδιοκτησίας να προσφύγει στο διοικητικό δικαστήριο κατά της εν λόγω απόφασης.

Μετά την εξέλιξη αυτή η αναπομπή του νόμου όπως την απέστειλε ο πρόεδρος της Δημοκρατίας στη βουλή θα τεθεί ενώπιον της συνεδρίασης της ολομέλειας αύριο για αποδοχή ή απόρριψη.

Της Ηρώς Ευθυμίου