You are here

Προς εξώδικη επίλυση διαφορών στα ενοίκια

22/06/2018 13:59

Ρυθμίσεις για την εξώδικη επίλυση διαφορών σε σχέση με συμφωνίες ενοικίασης ακινήτων, εισάγονται με πρόταση νόμου που κατατέθηκε στη βουλή.

Η πρόταση που κατατέθηκε από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΔΗΣΥ σήμερα στη βουλή, έχει σκοπό στο να καταστούν αποτελεσματικότερες οι διαδικασίες ανάκτησης ιδιοκτησίας σε περίπτωση που ενοικιαστές δεν ανταποκρίνονται στις συμβατικές τους υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με την αιτιολογική έκθεση, με την πρόταση εισάγεται νέος τύπος εξώδικης επίλυσης της διαφοράς μεταξύ ιδιοκτήτη και ενοικιαστή με την καθιέρωση έγγραφης απαίτησης εξόφλησης ή και ανάκτησης ιδιοκτησίας ώστε να αποσυμφορηθεί το δικαστήριο ελέγχου ενοικιάσεων.

Επιπρόσθετα, προνοείται ότι το δικαστήριο ελέγχου ενοικιάσεων, θα εκδίδει διατάγματα εντός έξι μηνών από την ημερομηνία καταχώρησης αίτησης, ενώ θα δύναται στις περιπτώσεις καταστημάτων και επαγγελματικών υποστατικών να εκδίδει διατάγματα με διαδικασία επιτάχυνσης εντός τριών μηνών, εάν ο ιδιοκτήτης οικιοθελώς αποποιηθεί της απαίτησης οποιουδήποτε οφειλόμενου ποσού από τον ενοικιαστή.

 

Μ.Χ.