You are here

Ξέσπασμα διευθυντή κτηματολογίου κατά Οδυσσέα Μιχαηλίδη

13/09/2019 14:35

Ξέσπασε ο διευθυντής του κτηματολογίου Ανδρέας Σωκράτους, επικρίνοντας τον γενικό ελεγκτή ότι χθες με μια μονοκονδυλιά μηδένισε το έργο ολόκληρου του τμήματος.

Μιλώντας στη StockWatch, φανερά απογοητευμένος και ενοχλημένος, ο κ. Σωκράτους απηύθυνε έκκληση προς τον γενικό ελεγκτή Οδυσσέα Μιχαηλίδη για συζήτηση του θέματος που προέκυψε με τη μεγάλη απόκλιση στις αξίες των ακινήτων, ειδικότερα των κρατικών τεμαχίων στην επανεκτίμηση των ακινήτων σε τιμές του 2018, στη βάση των διεθνών προτύπων που ακολουθεί το κτηματολόγιο.

«Και αν με τον κ. Μιχαηλίδη καταλήξουμε ότι έχουμε προβλήματα ευχαρίστως να τα διορθώσουμε», είπε.

Συνεχίζοντας φανερά ενοχλημένος για τις διαστάσεις που πήρε το θέμα, όταν παραδέχθηκε χθες ενώπιον της επιτροπής ελέγχου της βουλής ότι ενδεχομένως στο κρατικό τεμάχιο του Κατάρ να έχει γίνει λάθος διότι εκτιμήθηκε στα €5,3 εκ. από €70 εκ. το 2014, επανέλαβε ότι «δεν μπορεί ο οποιοσδήποτε θεσμός και ο οποιοσδήποτε λειτουργός να μηδενίζει μέσα με πέντε δευτερόλεπτα το έργο ενός ολόκληρου τμήματος».

Εκφράζοντας επίσης την ανησυχία του για τα αρνητικά μηνύματα που εισπράττουν οι πολίτες οι οποίοι δικαίως αντιδρούν, είπε ότι «τα μηνύματα μου θα πρέπει να φθάσουν στην κοινωνία. Δεν είμαστε αλάνθαστοι. Δουλεύουμε, αφιερώνουμε χρόνο, υπάρχουν υπάλληλοι που έρχονται στο γραφείο και ξεχνούν να φύγουν».

«Που να πούμε αυτά τα πράγματα μέσα σε αυτό τον αρνητικό περίγυρο και την ενορχηστρωμένη επίθεση που δεχθήκαμε;», διερωτήθηκε.

Υπεραμυνόμενος του έργου του κτηματολογίου κάλεσε όλους να αναρωτηθούν «τι θα γινότανε εάν πέρσι στις 3 Σεπτεμβρίου, το κτηματολόγιο δεν μπορούσε να ανταποκριθεί στην απαίτηση και να διενεργήσει 50.000 μεταβιβάσεις υποθηκών που χρειαζόταν να γίνουν μέσα σε μια ημέρα, προκειμένου η πρώην Συνεργατική να ενσωματωθεί με την Ελληνική Τράπεζα. Δεν βγήκε κάποιος να πει πως τα κατάφερε αυτό το τμήμα και μέσα σε δέκα ημέρες ενημέρωσε 70.000 ενδιαφερόμενους».

Επανέλαβε ότι «δεν μπορούν να μας διαβάλλουν και να μηδενίζουν ένα τμήμα που πέρσι πήρε βραβείο καινοτομίας για ένα ευλογημένο λάθος. Σε οποιοδήποτε project αυτού του μεγέθους υπάρχει αποδεκτό ποσοστό λάθους το οποίο δεν είναι ευκαταφρόνητο. Ας έρθει η ελεγκτική υπηρεσία η οποία μηδένισε το έργο μας με τόση ευκολία διότι δεν είναι η πρώτη φορά που το έπραξε, να συζητήσουμε το θέμα».

Ο κ. Σωκράτους έστειλε επίσης το μήνυμα ότι το κτηματολόγιο θα συνεχίσει το έργο του και ήδη έχει ξεκινήσει τη διαδικασία για εκτίμηση της αξίας των ακινήτων σε τιμές την 1/1/2021.

Στόχος μας είναι να στήσουμε ένα σύστημα πλήρες αυτοματοποιημένο για σωστή εξυπηρέτηση όλων των ιδιοκτητών των ακινήτων.

Της Ηρώς Ευθυμίου