You are here

Κανονικά οι έκτακτοι ΧΑΚ μέχρι τέλος του 2003

30/06/2003 11:33
Με δαπάνη £239 χιλιάδων

Τη συνέχιση της εργοδότησης του εκτάκτου προσωπικού του ΧΑΚ μέχρι το τέλος του 2003 προνοεί νομοσχέδιο που συζητήθηκε σήμερα στην επιτροπή Οικονομικών της βουλής και το οποίο θα προωθηθεί ομόφωνα από τις κοινοβουλευτικές ομάδες προς ψήφιση από την Ολομέλεια της βουλής.

Την παράταση της εργοδότησης των 65 εκτάκτων υπαλλήλων ζήτησε με επιστολή του (21/5/2003) προς τον υπουργό Οικονομικών, ο πρόεδρος του ΧΑΚ Άκης Κλεάνθους, αίτημα το οποίο ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο (18/6/2003) εξουσιοδοτώντας τον ΥΠΟΙΚ Μάρκο Κυπριανού να καταθέσει συμπληρωματικό προϋπολογισμό.

Για την εξάμηνη παράταση της εργοδότησης των εκτάκτων του ΧΑΚ, (60 γραφέων και πέντε λειτουργών) το νομοσχέδιο προβλέπει δαπάνη £239 χιλιάδων, ενώ στο αιτιολογικό της έκθεσης σημειώνεται ότι το Τμήμα Διοίκησης και Προσωπικού του ΥΠΟΙΚ, διεξάγει μελέτη για τη διαπίστωση των αναγκών του ΧΑΚ σε ανθρώπινο δυναμικό η οποία αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Οκτωβρίου και προστίθεται ότι θα «απαιτηθεί κάποιος χρόνος για διαβουλεύσεις με το ΧΑΚ σε σχέση με τα πορίσματα της έρευνας».

Ωστόσο, προστίθεται ότι η κάλυψη της απασχόλησης των εκτάκτων μπορεί να είναι μέχρι τις 31.12.2003 «ή για μικρότερη περίοδο αν στο μεταξύ ολοκληρωθεί η μελέτη που διεξάγει το Τμήμα ΔΔ&Π και διαφανεί», όπως υπογραμμίζεται, «με βάση τα πορίσματα της μελέτης, ότι οι ανάγκες του ΧΑΚ σε έκτακτο προσωπικό είναι μειωμένες». Η έγκριση της πρόνοιας αυτής (απασχόληση εκτάκτων μέχρι τις 31.12.2003), σημειώνεται σε άλλο σημείο της εισηγητικής έκθεσης, «δεν συνεπάγεται και συνέχιση της απασχόλησης μέχρι και την 21.12.2003. Σε περίπτωση ολοκλήρωσης της μελέτης και επίτευξης συμφωνίας για το θέμα αυτό πριν από την πιο πάνω ημερομηνία», προστίθεται, «πιθανό να δημιουργήσει προϋποθέσεις τερματισμού της απασχόλησης έκτακτου προσωπικού πριν από τις 31.12.2003».

Του Κυριάκου Κυριακίδη