You are here

Μεταφορά υπαλλήλων στο υπουργείο ενέργειας

05/03/2015 19:40
Η ολομέλεια της βουλής ψήφισε σε νόμο, νομοσχέδιο με το οποίο μεταφέρονται οι αρμοδιότητες του ιδρύματος ενέργειας στο υπουργείο ενέργειας, εμπορίου, βιομηχανίας και τουρισμού λόγω τερματισμού της λειτουργίας του ιδρύματος.

Όπως αναφέρεται στην εισηγητική έκθεση της κοινοβουλευτικής επιτροπής εμπορίου, με το νόμο μεταφέρονται οι εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου του ιδρύματος ενέργειας στο υπουργείο ενέργειας, στο τμήμα δημόσιας διοίκησης και προσωπικού του υπουργείου οικονομικών και στο γενικό λογιστήριο της δημοκρατίας, σύμφωνα με τη δήλωση επιθυμίας που έχουν υποβάλει.

Στην έκθεση σημειώνεται ότι οι υπό αναφορά εργοδοτούμενοι θα απολαύουν όλων των δικαιωμάτων και ωφελημάτων που καθορίζονται στους βασικούς όρους απασχόλησης των εργοδοτουμένων αορίστου χρόνου της δημόσιας υπηρεσίας, έχοντας όμως παράλληλα και τα αντίστοιχα καθήκοντα και τις υποχρεώσεις.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που κατατέθηκαν ενώπιον της επιτροπής από τους κυβερνητικούς αρμοδίους, σαράντα τρεις εργοδοτούμενοι αορίστου χρόνου θα μεταφερθούν στη δημόσια υπηρεσία.