You are here

UCY: Θέλει να σπάσει δεσμά βουλής

19/03/2010 15:24
Την αποδέσμευση κονδυλίου €78.673.990 που «σταύρωσε» το Δεκέμβριο η βουλή, μετά από την έντονη συζήτηση που προκάλεσαν στοιχεία για την οικονομική διαχείριση του Πανεπιστημίου ζητά το εκπαιδευτικό ίδρυμα από την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών.

Τη Δευτέρα μάλιστα η αρμόδια επιτροπή της βουλής θα εξετάσει το θέμα αφού ως γνωστό παρά την έγκριση του προϋπολογισμού του Πανεπιστημίου Κύπρου τον περασμένο Φεβρουάριο, το Πανεπιστήμιο δεν μπορεί να προχωρεί σε οποιαδήποτε δαπάνη χωρίς προηγουμένως να εξασφαλίζει τη συγκατάθεση της Επιτροπής Οικονομικών της βουλής.

Από το σταύρωμα του συγκεκριμένου κονδυλίου, εξαιρούνται η μισθοδοσία του προσωπικού και των ειλημμένων συμβατικών υποχρεώσεων.

Υπενθυμίζεται, ότι η δέσμευση της χορηγίας έγινε με 28 ψήφους υπέρ και 23 εναντίον, τον περασμένο Δεκέμβρη κατά την εξέταση του Κρατικού προϋπολογισμού μετά από εισήγηση του ΔΗΚΟ.

Το Πανεπιστήμιο Κύπρου απέστειλε επιστολή στο υπουργείο Παιδείας το οποίο με τη σειρά του ενημέρωσε την αρμόδια Κοινοβουλευτική Επιτροπή.

Επισημαίνεται, ότι μέχρι σήμερα έχει χορηγηθεί στο Πανεπιστήμιο Κύπρου ποσό ύψους €8.154.664.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου