You are here

Βγήκε άσπρος καπνός από το προεδρικό

18/01/2021 14:18

Θετικό αποτέλεσμα φαίνεται πως είχε η σημερινή συνάντηση του προέδρου της ΕΔΕΚ Μαρίνου Σιζόπουλου με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη και τον πρόεδρο του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Η συνάντηση είχε σκοπό την συζήτηση των αιτημάτων που έθεσε η ΕΔΕΚ ως προϋποθέσεις για την  έγκριση του αναθεωρημένου προϋπολογισμού, με κύριο θέμα συζήτησης τις εκποιήσεις ακινήτων από τις τράπεζες.

 «Μετά τη σημερινή συνάντηση με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας και τον πρόεδρο του Δημοκρατικού Συναγερμού, και τη στάση που ο πρόεδρος της Δημοκρατίας τήρησε στα αιτήματα που κατέθεσε η ΕΔΕΚ και βρίσκονται σε εκκρεμότητα, εκτιμούμε ότι η ολοκλήρωση της προσπάθειάς μας βρίσκεται ένα ακόμα βήμα πιο κοντά», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος μετά τη συνάντηση.

Πρόσθεσε ότι από την πλευρά της ΕΔΕΚ αναμένουμε την επίσημη ανακοίνωση της κυβέρνησης για να προχωρήσουν τα συλλογικά όργανα του κινήματος στην λήψη της τελικής τους απόφασης, ενόψει της συζήτησης στη Βουλή του αναθεωρημένου προϋπολογισμού την Πέμπτη.

Το βασικότερο ζήτημα που προτάσσει τις τελευταίες ημέρες η ΕΔΕΚ ώστε οι τρεις βουλευτές της να στηρίξουν τον προϋπολογισμό με τη θετική τους ψήφο, αφορά στην κατοχύρωση του δικαιώματος των δανειοληπτών να προσφεύγουν στη δικαιοσύνη για διαφορές τους με τις τράπεζες σε σχέση με υποθέσεις εκποίησης και ειδικότερα, στη σύσταση Ειδικού Δικαστηρίου Χρηματοοικονομικών υποθέσεων.

Ο βουλευτής του κόμματος Ηλίας Μυριάνθους έχει προειδοποιήσει ότι δεν θα υπερψηφίσει τον προϋπολογισμό χωρίς διασφάλιση του εν λόγω δικαιώματος των δανειοληπτών.

Οι δύο πλευρές φαίνεται να τα έχουν βρει, ωστόσο η ΕΔΕΚ συνεχίζει να επιζητεί απτές διαβεβαιώσεις για τις προθέσεις της κυβέρνησης, ώστε να λάβει τελικές αποφάσεις.

Εν τω μεταξύ η κοινοβουλευτική επιτροπή Οικονομικών συζητά εκ νέου αύριο τον κρατικό προϋπολογισμό σε κλειστή συνεδρία, με σκοπό να εξεταστούν οι τροπολογίες που σκοπεύουν να καταθέσουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Της Μαρίας Χαμπή