You are here

Αβέρωφ: Ο συνεπής δεν είναι ο βλάκας της παρέας

18/07/2019 12:19

Δεν θα πρέπει να σταλεί το μήνυμα ότι ο συνεπής δανειολήπτης είναι ο «βλάκας» της παρέας, αναφέρει ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Σε γραπτή του δήλωση, αναφέρει ότι «με απόλυτο σεβασμό προς την πλειοψηφία της Βουλής αλλά και με ευαισθησία για τους Κύπριους συμπολίτες μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην αποπληρωμή των οφειλών τους, την ίδια ώρα όμως στην προτεραιότητα τόσο εμένα όσο και του Δημοκρατικού Συναγερμού, είναι η σταθερότητα και η αξιοπιστία τόσο της κυπριακής οικονομίας όσο και της χώρας μας αλλά και του χρηματοπιστωτικού τομέα».

«Αλλαγές που γίνονται χωρίς τη συνεννόηση όπως είναι υποχρέωσή μας με θεσμούς όπως είναι Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και η Κεντρική Τράπεζα της Κύπρου, δεν ωφελούν ούτε τους δανειολήπτες και το μόνο που πετυχαίνουν, άθελά μας, είναι το πλήγμα στην αξιοπιστία της χώρας και της οικονομίας. Χρειαστήκαμε έξι χρόνια, με πολλές θυσίες του συνόλου του κυπριακού λαού, με την υπεύθυνη στάση κυβέρνησης, πολιτικών κομμάτων, Βουλής, κοινωνικών εταίρων, είναι κρίμα ειλικρινά παρά τις προθέσεις, τις καλοπροαίρετες της πλειοψηφίας της Βουλής, άθελά τους, να πλήττουμε την αξιοπιστία της χώρας και τη σταθερότητα της οικονομίας και του χρηματοπιστωτικού τομέα», σημειώνει.

Προσθέτει ότι με σοβαρότητα και υπευθυνότητα όλοι μπορούμε να συμβάλλουμε στο να αποφύγουμε αρνητικότατες επιπτώσεις στην αξιοπιστία της χώρας, του συστήματος, αλλά και συνεργαζόμενοι όλοι να δούμε πως τόσο η σταθερότητα να παραμείνει στην οικονομία αλλά και με ποιους τρόπους μπορούν άνθρωποι ή μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δυσκολεύτηκαν και δυσκολεύονται να πληρώσουν τις δόσεις τους, πως μπορούν, με σωστές αναδιαρθρώσεις.

«Η ευαισθησία είναι σε αυτές τις ομάδες δεδομένη αλλά τουλάχιστον εκ μέρους του Δημοκρατικού Συναγερμού η ίδια ευαισθησία υπάρχει και για το σύνολο των καταθετών. Και εξίσου και περισσότερη υπάρχει και στο 70% των συμπατριωτών μας δανειοληπτών που με πολλές στερήσεις πληρώνουν τις δόσεις τους ανελλιπώς. Δεν θα θέλαμε ως Δημοκρατικός Συναγερμός να στείλουμε μήνυμα πως όποιος σε αυτό τον τόπο είναι συνεπέστατος είναι στο τέλος και ο «βλάκας» της παρέας», καταλήγει.