You are here

Ι. Μάτσης: Έκκληση στη βουλή για νόμο εκποιήσεων

26/07/2019 13:05

Έκκληση στη βουλή να αποδεχθεί το νόμο των εκποιήσεων απεύθυνε σήμερα ο CEO της Ελληνικής Τράπεζας και πρόεδρος του συνδέσμου Τραπεζών Ιωάννης Μάτσης.

Τόνισε ότι «οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη ενδυναμώνει και αποθρασύνει ακόμη περισσότερο τους στρατηγικούς κακοπληρωτές και θέτει σε κίνδυνο τη σταθερότητα του τραπεζικού συστήματος αλλά και εκτενέστερα του χρηματοοικονομικού συστήματος της οικονομίας της χώρας μας».

Πρόσθεσε ότι «οι αρνητικές επιπτώσεις τυχόν μη αναπομπής έχουν ήδη τεθεί στη βουλή και από το σύνδεσμο και πολλές άλλες αρμόδιες αρχές».

Ο κ. Μάτσης στο χαιρετισμό του κατά τη διάρκεια της υπογραφής μνημονίου συναντίληψης της κυβέρνησης με τράπεζες/εταιρείες εξαγοράς πιστώσεων για συμμετοχή στο σχέδιο Εστία τόνισε ότι οι ι τράπεζες που συμμετέχουν στο σχέδιο Εστία ήδη άρχισαν να αποστέλλουν επιστολές και υπάρχει ήδη ικανοποιητική ανταπόκριση από τους δανειολήπτες που εμπίπτουν στο σχέδιο.

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι οι τράπεζες είναι ανοικτές στο διάλογο για όλους τους δανειολήπτες για τις σωστές και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις.

Τόνισε ότι «έχουμε μηδενική ανοχή στους στρατηγικούς κακοπληρωτές, οι οποίοι δρουν εις βάρος των ευσυνείδητων ομάδων της κοινωνίας μας, τους καλούς δανειολήπτες».

Απηύθυνε επίσης μήνυμα προς όλους τους δανειολήπτες λέγοντας ότι «καλούμε όλους τους δανειολήπτες που έχουν προβληματικά δάνεια να έρθουν στις τράπεζες να συζητήσουμε αποδεκτές και βιώσιμες αναδιαρθρώσεις για τα προβληματικά δάνεια».

Της Ηρώς Ευθυμίου