You are here

Σημαντικότερες οι επενδύσεις με μακροχρόνια οφέλη

16/04/2021 15:04

Ο τομέας των επενδυτικών ταμείων μπορεί να προσφέρει πολλά άμεσα και έμμεσα στην κυπριακή οικονομία, τονίζει ο πρόεδρος του CIFA Ανδρέας Γιασεμίδης. Σε συνέντευξη στη StockWatch που θα δημοσιευθεί αύριο υπογραμμίζει ότι πρέπει να αλλάξουμε τρόπο σκέψης: «Επένδυση πλέον δεν είναι μόνο όταν έρθει κάποιος και αγοράσει ένα κτίριο ή ένα ξενοδοχείο. Ενδεχομένως η πιο σημαντική επένδυση και με μακροχρόνια οφέλη να είναι η κάθοδος μιας πολυεθνικής εταιρείας, η οποία θα μεταφέρει μέρος των εργασιών της στην Κύπρο».

Σημειώνει επίσης ότι πέραν των €2 δισ. έχουν επενδυθεί στην κυπριακή οικονομία από τα επενδυτικά ταμεία σε τομείς όπως η ενέργεια (€246 εκατ.), οι βιώσιμες επενδύσεις (€28 εκατ.), η ναυτιλία (€72 εκατ.) και η χρηματοπιστωτική τεχνολογία (€30 εκατ.).

Μεγάλες εκκρεμότητες

Την Κυριακή μέσα από ένα επίκαιρο ρεπορτάζ καταγράφουμε τα μεγάλα θέματα που αφήνει σε εκκρεμότητα η σημερινή Βουλή στη νέα που θα προκύψει μετά τις εκλογές του Μαΐου. Ανάμεσα σε αυτά είναι οι μεταρρυθμίσεις της τοπικής αυτοδιοίκησης, της δικαιοσύνης και της δημόσιας υπηρεσίας.

Οι φαρμακοποιοί στην πρώτη γραμμή

Τη Δευτέρα περνούμε σε επίσης ένα επίκαιρο θέμα αυτό της πανδημίας. Φιλοξενούμε συνέντευξη της προέδρου του Παγκύπριου Φαρμακευτικού Συλλόγου Ελένης Πιέρα Ισσέγιεκ. Το κράτος, αναφέρει η κ. Ισσέγιεκ, πρέπει να βρει τρόπο να ξεπεραστεί η δυσπιστία προς το εμβόλιο της AstraZeneca. Υπογραμμίζει ότι εάν δεν υπήρχε αυτή η δυσπιστία των πολιτών προς το εμβόλιο, το εμβολιαστικό πρόγραμμα, θα κυλούσε πολύ πιο ομαλά. Σημειώνει μάλιστα ότι, «οι φαρμακοποιοί έχουμε, σε μεγάλο ποσοστό, εμβολιαστεί, μαζί με άλλους λειτουργούς υγείας, εδώ και δύο μήνες, με εμβόλιο AstraZeneca, χωρίς δυνατότητα επιλογής και χωρίς, μη αναμενόμενες, παρενέργειες».