You are here

Άρχισαν οι αντιδράσεις στο νυστέρι επιδομάτων

14/05/2010 11:50
Ξεκίνησαν κιόλας οι αντιδράσεις για τη μείωση των επιδομάτων τέκνου και φοιτητικής χορηγίας, πριν ακόμη να εξαγγελθούν επισήμως.

Η Παγκύπρια Συνομοσπονδία Συνδέσμων Γονέων Δημοτικής Εκπαίδευσης, με ανακοίνωση της εκφράζει «κάθετη διαφωνία με την οποιαδήποτε συρρίκνωση του επιδόματος τέκνου και της φοιτητικής χορηγίας».

Η ανακοίνωση αναφέρει ότι «η φοιτητική χορηγία παραμένει στα ίδια επίπεδα πέραν των 10 χρόνων» και προσθέτει ότι «το επίδομα τέκνου δόθηκε ως αντιστάθμισμα της κατάργησης των φορολογικών εκπτώσεων για σύζυγο και παιδιά που έγινε με τη Φορολογική Μεταρρύθμιση του 2002».

Η πολιτεία, συνεχίζει, «όφειλε να είχε ήδη αυξήσει το ύψος του επιδόματος και όχι να προχωρεί στη συρρίκνωσή του, με το πρόσχημα της κάλυψης αναγκών των δημοσίων οικονομικών».

«Αν είναι δυνατό, σε μια χώρα που η φοροδιαφυγή οργιάζει, που εκατομμύρια ευρώ σπαταλούνται αδίκως να επιδιώκεται η κάλυψη των κρατικών αναγκών μέσα από τη συρρίκνωση της κοινωνικής πολιτικής», προστίθεται.

«Δηλώνουμε κατηγορηματικά», καταλήγει η ανακοίνωση, « πως σε μια τέτοια περίπτωση θα αντιδράσουμε δυναμικά είτε από μόνοι μας είτε συστρατευόμενοι και με άλλα οργανωμένα σύνολα».