You are here

Το Φεβρουάριο η έκθεση της Βουλής

19/01/2005 16:37

• «Οι βουλευτές δεν αυτο-εξαιρούνται», δήλωσε ο Α. Χρυσοστόμου


Τον επόμενο μήνα θα είναι έτοιμη η δεύτερη έκθεση της Βουλής για το χρηματιστηριακό σκάνδαλο. Οι κοινοβουλευτικές Επιτροπές Ελέγχου και Οικονομικών αποφάσισαν σήμερα όπως ανατεθεί σε διακομματική ομάδα η ετοιμασία και η κατάθεση της έκθεσης ενώπιον των Επιτροπών μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου προς έγκριση και κατάθεση ακολούθως στην Ολομέλεια του Σώματος.

Την έκθεση θα ετοιμάσουν οι πρόεδροι των δύο επιτροπών, Χρίστος Πουργουρίδης και Άριστος Χρυσοστόμου, και οι βουλευτές Σταύρος Ευαγόρου από το ΑΚΕΛ, Πρόδρομος Προδρόμου από την ΕΥΡΩΔΗ και Μαρίνος Σιζόπουλος από το ΚΣ ΕΔΕΚ.
Ο κ. Χρυσοστόμου απαντώντας σε ερώτηση εάν πρόκειται στη συνέχεια να παραπεμφθεί η έκθεση αυτή και στη Γενική Εισαγγελία, είπε πως «η έκθεση μας προς την Ολομέλεια είναι πολιτικό θέμα και δεν μπορεί να αποφασίσει η Βουλή για την απόδοση ποινικών ευθυνών». Οι ευθύνες που θα αποδοθούν, είπε ο κ. Χρυσοστόμου, είναι πολιτικές και «δεν αυτο-εξαιρείται κανένας. Εάν υπάρχουν ευθύνες και σε βουλευτές και προκύπτει από τις συζητήσεις που είχαν γίνει, τότε και προς τους βουλευτές», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Οικονομικών.

Κληθείς να σχολιάσει δημοσιεύματα τα οποία κατά το παρελθόν άφηναν αιχμές και κατά των βουλευτών για τα όσα έγιναν στο Χρηματιστήριο, ο κ. Χρυσοστόμου απάντησε πως δεν έχει υπόψη του οτιδήποτε που να επιρρίπτει ευθύνες κατά βουλευτών. «Εάν έχετε υπόψη, μπορείτε να τα φέρετε», είπε απευθυνόμενος στους δημοσιογράφους.

Σε ερώτηση για τα αποτελέσματα που αναμένουν οι βουλευτές μετά την ολοκλήρωση της εξέτασης των θεμάτων αυτών, ο κ. Χρυσοστόμου είπε ότι «η προσπάθεια, που έχουν καταβάλει οι δύο Επιτροπές, έχει φέρει αποτέλεσμα, γιατί υπάρχουν κάπου 90 υποθέσεις ενώπιον της Δικαιοσύνης, οι οποίες αφορούν σοβαρές εταιρείες, σοβαρά άτομα και, άρα, εκεί όπου είναι θέμα των Δικαστηρίων δεν μπορούμε να παρέμβουμε». Πρόσθεσε ότι «η συνεχής επιμονή μας να ανακινούμε το θέμα και να επιμένουμε να προωθηθούν αυτές οι υποθέσεις στο Δικαστήριο έχει φέρει αποτέλεσμα». Σημείωσε ωστόσο ότι «υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην εκδίκαση αυτών των υποθέσεων και είναι αυτό που μας ανησυχεί».