You are here

Κάλαντα Χριστόφια με χούντα και τράπεζες

21/12/2012 10:12
Αναφορές για τη χούντα, την ΕΟΚΑ Β και τις τράπεζες έκανε σήμερα ο πρόεδρος Χριστόφιας σε δηλώσεις που θα συζητηθούν.

Μιλώντας στα μέλη της φιλαρμονικής αστυνομίας μετά που ο ίδιος και η σύζυγος του άκουσαν τα Κάλαντα από τις Φιλαρμονικές της Αστυνομίας, της Εθνικής Φρουράς και της ΕΛΔΥΚ ανέφερε ότι πρέπει «να κρατηθούμε όλοι δυνατά, να πάρουμε μια βαθιά ανάσα και είμαι σίγουρος ότι θα βγούμε από την κρίση και θα αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα, όπως κάναμε σε χειρότερες καταστάσεις και συνθήκες».

«Το θέμα είναι ότι τότε πάλι ήταν εξ ιδίων τα βέλη με τη Χούντα και την ΕΟΚΑ Β που κουβάλησαν την Τουρκία. Και τώρα είναι εκ των έσω τα βέλη», είπε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε προεκλογική περίοδο, λέγονται διάφορα. Κάποιοι δίνουν κτυπήματα κάτω από τη μέση, δυστυχώς. Τώρα είναι η ώρα που πρέπει να δώσουμε τα χέρια και να ανασκουμπωθούμε αλλά φαίνεται ότι για ορισμένους η πατρίδα δεν είναι πάνω από όλα. Να συνεχίσετε το έργο σας χωρίς οποιεσδήποτε σκοπιμότητες. Νιώθω περηφάνια διότι κατά τη διακυβέρνηση μας έχουν απαγορευτεί πολλά στα οποία ίσχυαν στο παρελθόν σε σχέση με οικονομικές διαχειρίσεις».

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος Χριστόφιας άκουσε τα Κάλαντα από τη Φιλαρμονική της Εθνικής Φρουράς, η οποία τραγούδησε το «Γιασεμί».

«Είμαι σίγουρος ότι θα έρθουν καλύτερες μέρες φτάνει να το θελήσουμε», είπε προσθέτοντας ότι «οι νέοι που δεν είναι επηρεασμένοι από φιλοδοξίες, προσωπικές και κομματικές, μπορούν να το κάνουν. Πρέπει οι
κομματικοί ταγοί να συνειδητοποιήσουν ότι ο τρόπος χειρισμού ζητημάτων δεν είναι ο καταλληλότερος και πρέπει να θέσουμε το συμφέρον της πατρίδας μας πάνω από κάθε συμφέρον».
Ακολούθως, ο Πρόεδρος Χριστόφιας άκουσε τα Κάλαντα από την ΕΛΔΥΚ.

Μιλώντας στους φαντάρους της ΕΛΔΥΚ, ο Πρόεδρος Χριστόφιας είπε ότι με την Ελλάδα «καιγόμαστε στο ίδιο καζάνι ακόμη και στα θέματα των οικονομικών προβλημάτων».

«Έχουμε μεταγγιστεί αλλά έχουμε τη δύναμη να τα φέρουμε βόλτα. Όπως κάναμε και το 74 όταν συνειδητά ενωμένοι αναστηλώσαμε την οικονομία. Σήμερα τα πράγματα είναι λίγο διαφορετικά διότι υπάρχουν πολλές κομματικές αντιπαραθέσεις, αλλά πιστεύω ότι ο λαός μας έχει περιεχόμενο και μπορεί να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων. Και εύχομαι ο λαός να καθοδηγήσει τους (πολιτικούς) ηγέτες διότι καμιά φορά μπορεί να χρειάζεται και αυτό για να κατεβάσουν τα μυαλά τους οι ηγέτες».

Γ.Χ.