You are here

Προχωρούν μόνο τα επείγοντα του συμπληρωματικού

08/07/2019 17:29

Μόνο κονδύλια του συμπληρωματικού προϋπολογισμού τα οποία κρίνονται ως πιο επείγοντα αναμένεται να τεθούν ενώπιον της ολομέλειας προς ψήφιση στην τελευταία συνεδρίαση πριν τη θερινή διακοπή των εργασιών της βουλής.

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός τέθηκε σήμερα εκ νέου ενώπιον της επιτροπής οικονομικών, με το υπουργείο οικονομικών να καταθέτει πρόσθετες πληροφορίες που ζήτησαν οι βουλευτές την περασμένη εβδομάδα, αναφορικά με συγκεκριμένα κονδύλια.

Σύμφωνα με δηλώσεις του προέδρου της επιτροπής Άγγελου Βότση μετά το πέρας της συνεδρίας, η επιτροπή ζήτησε από το υπουργείο οικονομικών να εντοπίσει ποιά κεφάλαια δαπανών είναι τα πιο επείγοντα ώστε αυτά τεθούν προς ψήφιση στην ολομέλεια της Παρασκευής.

Η επιτροπή θα αναμένει σχετική ενημέρωση με τον κ. Βότση να εκφράζει την προσδοκία ότι η βουλή θα έχει ενώπιον της αυτό το μέρος του προϋπολογισμού την Παρασκευή, ώστε να εγκριθεί από την ολομέλεια. 

Ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός προβλέπει πρόσθετες δαπάνες €322 εκ. εκ των οποίων μεγάλα ποσά αφορούν στην αμυντική θωράκιση, στον τομέα της υγείας, υποδομές για την έλευση υγροποιημένου φυσικού αερίου για σκοπούς παραγωγής ηλεκτρισμού, καθώς και συμπληρωματικά ποσά για το σχέδιο προώθησης της οπτικοακουστικής βιομηχανίας.

Μ.Χ.