You are here

Βάζει όρους ο Χατζηπέτρου για €70 εκ.

08/04/2011 11:16
Ισοζυγισμένες λύσεις ζητά ο γενικός γραμματέας της συντεχνίας των δημοσίων υπαλλήλων, Γλαύκος Χατζηπέτρου, προκειμένου να συζητήσει τη δική τους έκπτωση, όπως χαρακτηρίζει την εξοικονόμηση €70 εκ. από το κρατικό μισθολόγιο.

Μόλις ένα 24ώρο από τη συνάντηση που είχαν χθες οι εκπρόσωποι των συντεχνιών με τον πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο κ. Χατζηπέτρου, ξεκαθάρισε ότι ουδέποτε αποδέχθηκαν αυτό το ποσό, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις ότι η χθεσινή συνάντηση του Δημήτρη Χριστόφια δεν απέδωσε τα αναμενόμενα.

Ξεκαθαρίζοντας τη κρυστάλλινη όπως τη χαρακτήρισε θέση της ΠΑΣΥΔΥ, τόνισε ότι «τα €70 εκ. - από €35 εκ. για δύο χρόνια - ουδέποτε συμφωνήθηκαν» και έριξε το γάντι στον κυβερνητικό εκπρόσωπο ο οποίος δήλωσε χθες ότι «η συμφωνία είναι για €70 εκ. και τώρα βρίσκονται σε διάλογο για τους τρόπους με τους οποίους ο δημόσιος και ημιδημόσιος τομέας θα συνεισφέρει τα €70 εκ.».

Μιλώντας σε έντονο ύφος, τόνισε ότι «η συμφωνία αυτή είναι του ΑΚΕΛ και το ΔΗΚΟ και όχι της ΠΑΣΥΔΥ».

Πρόσθεσε, ότι τα κόμματα δεν τους αντιπροσωπεύουν και τόνισε ότι το συνδικαλιστικό κίνημα έχει υποχρέωση να υπερασπιστεί τα δικαιώματα των υπαλλήλων από άδικες επιθέσεις και άλλες αποφάσεις».

Απευθυνόμενος με έντονο ύφος στους δημοσιογράφους υπέδειξε «μην τα συγχύζεται σας παρακαλώ».

Σε δηλώσεις στο περιθώριο του 48ου συνεδρίου της ΠΑΣΥΔΥ, είπε επίσης ότι «η δική μας η θέση είναι καθαρή όπως το κρύσταλλο όχι όπως το αναφέρουν όλοι αλλά πραγματικά όπως το κρύσταλλο. Ισοζυγισμένες λύσεις και όταν λέμε δίκαια μέτρα κάνουμε πάλι εκπτώσεις, το λέμε με δίκαια μέτρα από φιλοτιμία».

Συνεχίζοντας, επανέλαβε ότι «θα πρέπει να παταχθεί η φοροδιαφυγή» κάνοντας και πάλιν αναφορά σε λίστα με τα 25-30 άτομα που οφείλουν €26 εκ. στο Φόρο Εισοδήματος, λέγοντας ότι θα παραδώσει τη λίστα στον υπουργό Οικονομικών.

Επιπρόσθετα, έκρουσε το καμπανάκι, ότι «εάν μειωθούν οι μισθοί στο δημόσιο τομέα τότε θα δοθεί η ευκαιρία στους εργοδότες, θα πετσοκόψουν τους μισθούς και τα μεροκάματα στον ιδιωτικό τομέα».

Λέγοντας αυτά διερωτήθηκε γιατί να κάνουν θυσίες οι εργαζόμενοι και όχι αυτοί που έχουν τις μεγαλύτερες δυνατότητες.

Καταλήγοντας, εξέφρασε την καλή διάθεση των δημοσίων υπαλλήλων να εξευρεθούν λύσεις.

«Θέλουμε μια αντίστοιχη κίνηση από τις εργοδοτικές οργανώσεις για να οδηγηθούμε σε λύσεις» και επανέλαβε ότι «ποτέ δεν συμφώνησαν σε αριθμούς».

Μιλώντας ενώπιον του συνεδρίου, είπε ότι «όσον αφορά τις απαράδεκτες αξιώσεις των εργοδοτικών κύκλων για μειώσεις σε μισθοδοσία και συνταξιοδοτικά ωφελήματα μας, διακηρύττουμε ότι δεν πρόκειται να δεχθούμε οποιεσδήποτε φαλκιδεύσεις στα δικαιώματα μας. Οι μισθοί και οι συντάξεις των υπηρετούντων δημοσίων υπαλλήλων τυγχάνουν συμβατικής νομοθετικής και νομολογιακής κατοχύρωσης και είναι συνεπώς για μας δικαίωμα αναφαίρετα και αδιαπραγμάτευτα».

Της Ηρώς Ευθυμίου