You are here

ΥΠΟΙΚ: Οφέλη από την αναβολή εκλογών

16/09/2021 12:19

Το κράτος θα γλιτώσει €4 εκατ. και μια νέα προεκλογική περίοδο με όλα τα κακά που φέρνει, ανέφερε ο υπουργός Οικονομικών Κωνσταντίνος Πετρίδης σχολιάζοντας την αναβολή των δημοτικών εκλογών.

Μιλώντας στη μεσημβρινή ζώνη του ΑΝΤ1 ο κ. Πετρίδης σημείωσε επίσης ότι «θα ήταν μια πολύ σημαντική εξέλιξη εάν καταφέρουμε να συμπίπτουν οι δημοτικές εκλογές μαζί με τις ευρωεκλογές».

Εξοικονομήσεις μέσω μεταρρύθμισης ΤΑ

Σημείωσε ότι «εάν προστεθεί και η τρίτη παράμετρος που είναι η ψήφιση από τη Βουλή των νομοσχεδίων για τη μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης η οποία θα επιφέρει εξοικονομήσεις της τάξης των €70 εκ. - €80 εκ. τα οποία θα παραμείνουν στις τοπικές κοινωνίες για να βελτιώσουν τις υπηρεσίες τους και να κάνουν περισσότερα έργα, θα είναι μια πολύ θετική πολιτική εξέλιξη».

Σημειώνεται ότι σήμερα η κοινοβουλευτική επιτροπή εσωτερικών εξέτασε κατ’ άρθρο, νομοσχέδια που κατατέθηκαν στη Βουλή με τη μορφή του κατεπείγοντος και προβλέπουν αναβολή των δημοτικών εκλογών και επέκταση της θητείας των ήδη εκλεγμένων τοπικών αρχών μέχρι την εφαρμογή της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Τα νομοσχέδια θα τεθούν το απόγευμα ενώπιον της Ολομέλειας προς ψήφιση.

Τα τρία μεγάλα κόμματα ΔΗΣΥ, ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ τάχθηκαν υπέρ της αναβολής των εκλογών και της υιοθέτησης ενός στενού χρονοδιαγράμματος για έγκριση των νομοσχεδίων της μεταρρύθμισης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, το πιθανότερο μέχρι τον ερχόμενο Δεκέμβριο.

Της Ηρώς Ευθυμίου