You are here

Ικανοποίηση Δήμου Πάφου για έγκριση νομοσχεδίων Σχολής Τουρισμού

15/07/2022 19:00

H χθεσινή έγκριση από τη Βουλή των Αντιπροσώπων των νομοσχεδίων που αφορούν την ίδρυση και λειτουργία της νέας Σχολής Διοίκησης Τουρισμού, Φιλοξενίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΠΑΚ, η οποία θα στεγαστεί στην Πάφο μαζί με την Ακαδημία Επαγγελμάτων Τουρισμού και Φιλοξενίας Κύπρου, προσφέροντας προγράμματα επαγγελματικής κατάρτισης για επισιτιστικά και άλλα συναφή επαγγέλματα, επισφραγίζει με τον καλύτερο και πιο αποτελεσματικό τρόπο τις προσπάθειες που κατέβαλε τα τρία τελευταία χρόνια η Τοπική Αρχή  για τη λειτουργία μίας τουλάχιστον Δημόσιας Πανεπιστημιακής Σχολής στην πόλη, αναφέρει σε ανακοίνωση ο Δήμαρχος Φαίδωνας Φαίδωνος.

Αναφέρει ότι η προσφορά μαθημάτων και στην αγγλική γλώσσα θα επιτρέψει στην Σχολή να προσελκύσει φοιτητές από τις χώρες της περιοχής αλλά και ευρύτερα, διανοίγοντας έτσι νέες προοπτικές συνεργασίας με την Τουριστική Βιομηχανία τόσο σε τοπικό όσο και σε διεθνές επίπεδο.

Ο Δήμαρχος αναφέρει ότι η εξέλιξη αυτή, σε συνδυασμό με την παρουσία του American University of Beirut, το οποίο θα αρχίσει επίσης τη λειτουργία του τον Σεπτέμβριο του 2023, του Pafos Innovation Institute και του Πανεπιστημίου Νεάπολις, "θέτει δυναμικά την Πάφο στον χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης".

Ο Δήμαρχος υπενθυμίζει ότι παραχωρήθηκε στο ΤΕΠΑΚ κατάλληλο οικόπεδο, συνολικού εμβαδού 4.300 τ.μ., σε κεντρικό σημείο της πόλης και ανέλαβε την ανέγερση και ολοκλήρωση των σύγχρονων και με όλες τις απαιτούμενες προδιαγραφές εγκαταστάσεων του μέχρι τον Ιούλιο του 2023, εξασφαλίζοντας για τον σκοπό αυτό τη χρηματοδότηση του Κράτους, μέσω ευρωπαϊκών κονδυλίων, ύψους 15 εκατ. ευρώ.

Συνολικά, αναφέρει ο Δήμαρχος, η Τοπική Αρχή παραχώρησε στο ΤΕΠΑΚ περιουσία πέρα των 8 εκατ. ευρώ, και ενεργεί και για την δημιουργία φοιτητικών εστιών με κοινωνικά αποδεκτό ενοίκιο, καθώς και την εξασφάλιση παραπλήσιων τεμαχίων για τη μετατροπή τους σε χώρους στάθμευσης.