You are here

Με τις ευλογίες ΥΠΠΑΝ o «γάμος» ΑΞΙΚ-ΤΕΠΑΚ

10/06/2022 13:57

Την ευλογία του φαίνεται πως δίνει επισήμως ο Υπουργός Παιδείας, Πρόδρομος Προδρόμου, για τη μεταφορά του ΑΞΙΚ στο ΤΕΠΑΚ, μέσω επιστολής με διευκρινιστικές απαντήσεις προς την Επιτροπή Παιδείας.

Στην επιστολή του απαντά σε διευκρινιστική ερώτηση του βουλευτή Γιώργου Λουκαΐδη για την συμφωνία ΤΕΠΑΚ και ΥΠΠΑΝ, η οποία φαίνεται πως έκλεισε με συνοπτικές διαδικασίες στην τελευταία συνεδρία της επιτροπής.

Ο κ. Προδρόμου αναφέρεται μεταξύ άλλων στην διάρκεια της μεταβατικής περιόδου για τους φοιτητές και την ίδρυση της Ακαδημίας Επαγγελμάτων, Τουρισμού και Φιλοξενίας που συμφωνήθηκε την περασμένη Τετάρτη στην επιτροπή και αναμένεται να κατατεθεί στην Ολομέλεια τις επόμενες εβδομάδες.

Ο υπουργός απαντά για την προβλεπόμενη μεταβατική περίοδο που θα διαρκέσει μέχρι την αποφοίτηση των πρωτοετών φοιτητών του ΑΞΙΚ για το έτος 2021-2022.

Όσον αφορά το θέμα στέγασης, ίδρυσης της ακαδημίας στην Πάφο και το μνημόνιο συνεργασίας μεταξύ ΥΠΠΑΝ και ΤΕΠΑΚ, ο κ. Προδρόμου σημειώνει ό,τι αναφέρθηκε και στις συνεδρίες της επιτροπής, δηλαδή την προετοιμασία εκσυγχρονισμένων προγραμμάτων και εγκαταστάσεων, προσαρμοσμένα στην αγορά εργασίας.

Για το ζήτημα της εισαγωγής φοιτητών στα υφιστάμενα προγράμματα σπουδών του ΑΞΙΚ, ο υπουργός επισημαίνει ότι θα συνεχιστεί κανονικά μέσω των παγκύπριων εξετάσεων.

Οι φοιτητές που θα εξασφαλίσουν τη θέση τους στο ΑΞΙΚ τον Σεπτέμβριο του 2022, έχουν ενημερωθεί για τις αλλαγές που μπορεί να προκύψουν από την μετάβαση στο ΤΕΠΑΚ, αναφέρει ο υπουργός.

Μ.Κ.