You are here

Ολοκληρωμένο νομοσχέδιο για την ειδική εκπαίδευση

20/02/2019 11:05

Παρουσίαση ολοκληρωμένου νομοσχεδίου για την Ειδική Εκπαίδευση έγινε κατά τη σημερινή συνάντηση της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας με τους εμπειρογνώμονες του Ευρωπαϊκού Φορέα για την Ειδική και Ενιαία Εκπαίδευση.

Όπως αναφέρει σε γραπτή δήλωσή του για τη συνάντηση ο Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Παιδείας Κυριάκος Χατζηγιάννης, κατά τη συνεδρία η Επιτροπή ενημερώθηκε για την πορεία εκσυγχρονισμού του υφιστάμενου θεσμικού πλαισίου και των νομοθετικών ρυθμίσεων που διέπουν τη λειτουργία της Ειδικής Αγωγής και Εκπαίδευσης.
 
Σε σχέση με το περιεχόμενο του προκαταρκτικού κειμένου του σχεδίου νόμου, ο κ. Χατζηγιάννης αναφέρει ότι είναι αποτέλεσμα μακράς διαβούλευσης του Υπουργείου Παιδείας και εμπειρογνωμόνων της ΕΕ και όλων των φορέων εκπαίδευσης στην Κύπρο και εκφράζει την άποψη ότι αντιμετωπίζει σε μεγάλο βαθμό τις αδυναμίες της ειδικής εκπαίδευσης, που τα τελευταία χρόνια εντοπίστηκαν.
 
Παράλληλα, παρατηρεί ότι «θεωρούμε ότι αυτό δεν είναι εξαντλητικό και για το επόμενο στάδιο της διαβούλευσης που θα ακολουθήσει θα υπάρχει η δυνατότητα για περαιτέρω αξιολόγηση και παρατηρήσεις που μπορεί να προέλθουν από οποιαδήποτε πλευρά».
 
Το αρμόδιο Υπουργείο, σύμφωνα με τον κ. Χατζηγιάννη, κινήθηκε με πολύ γρήγορους ρυθμούς ώστε να ετοιμαστεί μια νέα πολιτική για την ειδική εκπαίδευση, συντονίζοντας την Κύπρο με τις σύγχρονες αντιλήψεις περί των δικαιωμάτων των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες.