You are here

Υποτροφίες €8 εκατ. το 2021 από το ΙΚΥ

22/01/2021 10:07

Κονδύλι ύψους €8.309.397 προβλέπει ο προϋπολογισμός του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών για τις υποτροφίες που αναμένεται να παραχωρηθούν εντός του 2021.

Σύμφωνα με τον προϋπολογισμό του ΙΚΥ που έχει κατατεθεί στη Βουλή, το εν λόγω ποσό προορίζεται να καλύψει την παραχώρηση αριθμού υποτροφιών για πτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές για το ακαδημαϊκό έτος 2020/21.

Επίσης από το ίδιο ποσό θα καλυφθεί η καταβολή του ποσού της υποτροφίας στους υφιστάμενους υποτρόφους του Ιδρύματος που εγκρίθηκαν τα προηγούμενα έτη σπουδών και οι οποίοι συνεχίζουν τις σπουδές τους το ακαδημαϊκό έτος 2020/21.

Αριθμός υποτροφιών προσφέρονται και από την Κυπριακή Δημοκρατία μέσω του Εθνικού Γαλλικού Οργανισμού Campus France, στα πλαίσια διακρατικής συμφωνίας, σε νέους και υφιστάμενους υπότροφους για πτυχιακές, μεταπτυχιακές και διδακτορικές σπουδές ενώ, το ίδιο κονδύλι προβλέπεται να καλύψει επίσης, οποιεσδήποτε εξαιρετικές και απρόβλεπτες δαπάνες (π.χ. αποδοχή ενστάσεων κ.τ.λ.).

Ο προϋπολογισμός του ΙΚΥ περιλαμβάνει επίσης, €220,8 χιλ. για την αντιμισθία δημοσίων υπαλλήλων αποσπασμένων στο Ίδρυμα. Αυτοί είναι ένας διοικητικός λειτουργός Α’, ένας έκτακτος βοηθός γραμματειακός λειτουργός, τέσσερις έκτακτοι υπάλληλοι αορίστου χρόνου για την εκτέλεση γραφειακών καθηκόντων και ένας έκτακτος βοηθός λογιστικού λειτουργού με μερική απασχόληση στο Ίδρυμα.

Σύμφωνα με το άρθρο 13 του περί του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου Νόμου «για την εκτέλεση της αναγκαίας διοικητικής, λογιστικής και γραφειακής εργασίας προς όφελος του Ιδρύματος, ο Υπουργός (Οικονομικών), σε συνεννόηση με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, αναθέτει κατά καιρούς τα ανάλογα καθήκοντα σε δημόσιους υπαλλήλους που υπηρετούν στο Υπουργείο του, ορίζοντας έναν από αυτούς ως Γραμματέα».

Μ.Χ.