You are here

Ζητούν απαντήσεις πριν το ΟΚ για προαγωγές στην εκπαίδευση

06/11/2020 07:08

Στο περίμενε αφήνει η επιτροπή οικονομικών το αίτημα του υπουργείου παιδείας για 333 προαγωγές σε όλες τις διευθύνσεις του, καθώς η συζήτηση αναβλήθηκε μέχρις ότου κατατεθούν ενώπιον της επιτροπής νέα στοιχεία.

Την εισήγηση για αναβολή της συζήτησης κατέθεσε αρχικά ο βουλευτής της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων Μαρίνος Μουσιούττας, καλώντας το υπουργείο να καταθέσει στοιχεία, τα οποία είχαν ζητηθεί και παλαιότερα, αναφορικά με τον αριθμό των εκπαιδευτικών που βρίσκονται αποσπασμένοι σε άλλα τμήματα του δημοσίου, εκτός του τομέα εκπαίδευσης.

Εκπρόσωποι του υπουργείου παιδείας ζήτησαν όπως εγκριθεί το αίτημα, επισημαίνοντας πως η ανάγκη για πλήρωση των 333 θέσεων προκύπτει λόγω της ύπαρξης κενών οργανικών θέσεων στον προϋπολογισμό, αναμενόμενων αφυπηρετήσεων και συνεπακόλουθων θέσεων λόγω προαγωγών.  Παράλληλα, τόνισαν την ανάγκη να προχωρήσει η αποπαγοποίηση, για σκοπούς έγκαιρου προγραμματισμού και στελέχωσης του τομέα εκπαίδευσης για τη σχολική χρόνιά 2021-2022.

Με βάση το αίτημα που βρίσκεται ενώπιον της επιτροπής, ζητείται η αποπαγοποίηση συνολικά 333 θέσεων προαγωγής.

Οι 204 αφορούν στη διεύθυνση μέσης γενικής εκπαίδευσης και προορίζονται για 136 βοηθούς διευθυντές κλίμακας Α12, 56 βοηθούς διευθυντές κλίμακας Α12 (ii), επτά διευθυντές μέσης εκπαίδευσης κλίμακας Α13 και πέντε επιθεωρητές κλίμακας Α13 (ii) εκ των οποίων οι τρεις προαγωγές θα είναι με άμεση ισχύ.

Σε ότι αφορά τις υπόλοιπες θέσεις, 98 αφορούν στην διεύθυνση δημοτικής εκπαίδευσης. Οι πλείστες εξ αυτών (49) είναι για βοηθούς διευθυντές δημοτικής κλίμακας Α11 (ii) , 21 για βοηθούς διευθυντές προδημοτικής κλίμακας Α11 (ii), εννέα για διευθυντές δημοτικής κλίμακας Α12 (ii), έξι για βοηθούς διευθυντές ειδικής εκπαίδευσης κλίμακας Α11(ii), πέντε για επιθεωρητές κλίμακας Α13 (ii), πέντε για διευθυντές προδημοτικής εκπαίδευσης κλίμακας Α12 (ii), δύο για διευθυντές ειδικής εκπαίδευσης κλίμακας Α12 (ii) και μια προαγωγή άμεσης ισχύς για πρώτο λειτουργό εκπαίδευσης.

Άλλες 30 προαγωγές αφορούν στη διεύθυνση μέσης τεχνικής και επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης. Συγκεκριμένα, αφορούν 15 ανώτερους εκπαιδευτές κλίμακας Α10, οκτώ βοηθούς διευθυντές κλίμακας Α12, έξι βοηθούς διευθυντές κλίμακας Α12 (ii) και μια θέση διευθυντή μέσης τεχνικής εκπαίδευσης κλίμακας Α13.

Μια προαγωγή από τις 333, προορίζεται το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο και αφορά θέση καθηγητή κλίμακας Α11 (ii).

Της Μαρίας Χαμπή