You are here

Επαφές με υπουργεία για διαφημιστικά φυλλάδια

04/03/2020 15:09

Επαφές με τον υπουργό οικονομικών και τον υπουργό μεταφορών επιδιώκει η επιτροπή περιβάλλοντος, με σκοπό τη ρύθμιση του θέματος της διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων.

Η επιτροπή περιβάλλοντος εξέτασε σήμερα σχετική πρόταση νόμου που κατατέθηκε εκ μέρους του ΑΚΕΛ και των Οικολόγων από το 2016, η οποία προβλέπει τη σύσταση αρμόδιου σώματος με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκόμενων φορέων το οποίο θα ρυθμίζει θέματα διανομής διαφημιστικών φυλλαδίων.

Η πρόταση προβλέπει πρόστιμα για την εταιρεία που έχει την ευθύνη διανομής φυλλαδίων σε περίπτωση που αφήνονται φυλλάδια σε γραμματοκιβώτια που φέρουν αυτοκόλλητο με την ένδειξη ότι δεν είναι επιθυμητή η διανομή διαφημιστικών φυλλαδίων.

Ο πρόεδρος της επιτροπής περιβάλλοντος Αδάμος Αδάμου, ανέφερε το θέμα χρονίζει από το 2009 και η επιτροπή δεν μπορεί να περιμένει για την αυτορρύθμιση του θέματος σε βάθος χρόνου, μέσω της χρήσης του διαδικτύου και των μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Σύμφωνα με τα όσα αναφέρθηκαν στην επιτροπή περιβάλλοντος η σύσταση ειδικής επιτροπής στη βάση της πρότασης νόμου, απαιτεί προϋπολογισμό και δαπάνες και ως εκ τούτου η πρόταση εκτιμάται ότι θα κριθεί ως αντισυνταγματική.

Ο κ. Αδάμου, ανέφερε ότι σε συνεργασία με την επίτροπο περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου, θα ζητηθεί συνάντηση με τον υπουργό μεταφορών και τον υπουργό οικονομικών για οριστική ρύθμιση του θέματος.

«Εάν το φέρει η εκτελεστική εξουσία, δεν θα είναι αντισυνταγματικό» υπέδειξε, σημειώνοντας ότι το θέμα μπορεί να ρυθμιστεί με καλή θέληση και πρόσθεσε ότι εάν χρειαστεί θα γίνει συνάντηση και με τη νομική υπηρεσία, για να αντιμετωπιστεί το θέμα της αντισυνταγματικότητας.

Της Μαρίας Χαμπή