You are here

Έρχεται το 2023 η διαχείριση αποβλήτων τοπικής αυτοδιοίκησης

15/06/2022 12:40

Ολοκληρώθηκε σήμερα η συζήτηση για τη διαχείριση αποβλήτων από τις αρχές της τοπικής αυτοδιοίκησης, στην Επιτροπή Περιβάλλοντος με το σχέδιο των κανονισμών να οδηγείται στην Ολομέλεια το αργότερο μέχρι τις 7 Ιουλίου.

Συγκεκριμένα, αποφασίστηκε ότι όλες οι τοπικές αρχές θα έχουν προθεσμία μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2023 να εκπονήσουν τα τοπικά τους σχέδια, έτσι ώστε η νομοθεσία να ξεκινήσει παγκύπρια την ίδια μέρα.

Ο κ. Θεοπέμπτου ανέφερε ότι θα κατατεθεί η πρόταση μέσα στις επόμενες μέρες, με στόχο την κατάθεση της στην Ολομέλεια το συντομότερο.

Υπενθυμίζεται ότι στην προηγούμενη συνεδρία της επιτροπής ο πρόεδρος της, Χαράλαμπος Θεοπέμπτου σε δηλώσεις του, ανέφερε ότι η συγκεκριμένη νομοθεσία θα φέρει μεγάλες αλλαγές στον τρόπο διαχείρισης των οικιακών αποβλήτων και θα μειώσει τα έξοδα των κατοικιών.

Στην διαδικασία της συζήτησης σήμερα συμμετείχε το Τμήμα Περιβάλλοντος, με επίκεντρο της συζήτησης τεχνικές ρυθμίσεις και την διαχείριση των αποβλήτων από την τοπική αυτοδιοίκηση, μετά από διαβουλεύσεις της προηγούμενης συνεδρίας που έχουν διορθωθεί.

Μ.Κ.