You are here

Το Σεπτέμβριο το ψήφισμα για προστασία Ακάμα

14/07/2022 13:17

Η Ολομέλεια της Βουλής με 32 ψήφους εναντίον και 19 υπέρ απέρριψε την πρόταση να εξετασθεί σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος, ψήφισμα για την προστασία του Ακάμα, ενόψει της δημοσιοποίησης του αναθεωρημένου Τοπικού Σχεδίου της περιοχής.

Σε ανακοίνωση το ΑΚΕΛ επιρρίπτει ευθύνες στα κόμματα ΔΗΣΥ, ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, ΔΗΠΑ, αναφέροντας ότι εμπόδισαν τη Βουλή να συζητήσει ψήφισμα για την προστασία του Ακάμα, ενόψει του αναθεωρημένου Τοπικού Σχεδίου που θα έχει καταστροφικές συνέπειες στο μοναδικό αυτό οικότοπο του νησιού μας.

Το ψήφισμα που κατατέθηκε από κοινού από το ΑΚΕΛ και τους Οικολόγους, σύμφωνα με την ανακοίνωση έχει στόχο να σταλεί από την ίδια την Βουλή ένα ισχυρό μήνυμα στην κυβέρνηση και τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα να αφήσουν τον Ακάμα έξω από τις μεθοδεύσεις τους.

«Εντούτοις, η πλειοψηφία που σχηματίστηκε από αυτά τα κόμματα εμπόδισε τη συζήτησή του ψηφίσματος καθώς είναι προφανές ότι αντιτίθενται στην ουσία και το περιεχόμενο του ψηφίσματος και θέλουν να συνεχιστούν ανενόχλητα οι αντιπεριβαλλοντικοί σχεδιασμοί», προστίθεται.

Με την ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ επιρρίπτει ευθύνες για την απόφαση αυτή στους υποψήφιους για την προεδρία της Δημοκρατίας Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκο Χριστοδουλίδη.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται στην ανακοίνωση ότι «οι συναγερμικοί υποψήφιοι ακολουθούν τη συναγερμική πολιτική για τον Ακάμα που σχεδιάζει στα κρυφά το τσιμέντωμα της Χερσονήσου. Άλλωστε η κυβέρνηση του Αβέρωφ Ν. και Ν. Χριστοδουλίδη ευθύνεται για τεράστια οικολογικά εγκλήματα όλα αυτά τα 9 χρόνια. Ο Ακάμας είναι ξεκάθαρα στο στόχαστρό τους».

Επισυνάπτεται το ψήφισμα.

Ε.Χ.