You are here

Υπόμνημα για τη διάβρωση σε περιουσίες πολιτών

20/02/2020 13:16

Υπόμνημα με τις βασικές συνιστώσες και πιθανές προτεινόμενες λύσεις για αντιμετώπιση των προβλημάτων, που η διάβρωση δημιουργεί σε περιουσίες πολιτών, θα καταρτίσει η Επίτροπος Περιβάλλοντος Κλέλια Βασιλείου μετά τη σχετική συζήτηση, που έγινε στην Επιτροπή Περιβάλλοντος χθες.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου της Επιτρόπου, σήμερα, οι Υπουργοί Εσωτερικών, και Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων έδωσαν οδηγίες στους Διευθυντές Κτηματολογίου και του Τμήματος Δημοσίων Έργων, όπως άμεσα καταγραφούν τα επηρεαζόμενα υποστατικά, για να διαπιστωθεί η έκταση του προβλήματος.

O Υπουργός Μεταφορών και Δημοσίων Έργων, παρότι βρίσκεται στο εξωτερικό, παρακολουθεί το θέμα, αφού το Τμήμα Δημοσίων Έργων που υπάγεται στο Υπουργείο του, έχει την ευθύνη για τη διαχείριση του ζητήματος της Διάβρωσης, σε συνεργασία με το Τμήμα Περιβάλλοντος, ενώ εάν και εφόσον χρειαστεί θα ζητηθεί και γνωμοδότηση από το Τμήμα Γεωλογικής Επισκόπησης, προστίθεται.

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας προγραμματίζεται σύσκεψη των δύο Υπουργών για συντονισμό επί του θέματος, καταλήγει η ανακοίνωση της Επιτρόπου Περιβάλλοντος.