You are here

Μ. Κληρίδης: Η συμπεριφορά των καταθετών έφερε αλλαγές

11/07/2018 11:14

Τη θέση ότι οι εκροές καταθέσεων οδήγησαν τους πολιτικούς στο να ψηφίσουν τα νομοσχέδια για τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια, εκφράζει ο οικονομολόγος Μάριος Κληρίδης.

Σε δηλώσεις του στη StockWatch ο κ. Κληρίδης αναφέρει ότι η συμπεριφορά των καταθετών και οι μεγάλες εκροές καταθέσεων «οδήγησε τους πολιτικούς να ψηφίσουν τις νομοθεσίες που είχαν κατατεθεί και ήθελε και η Ευρώπη».

«Οι εκροές καταθέσεων έδειχναν μια δυσπιστία στο πολιτικό σύστημα της Κύπρου κάτι που οδήγησε τη βουλή στο να ψηφίσει τα νομοσχέδια», τονίζει.

Μόλις ψηφιστήκαν τα νομοσχέδια, σταμάτησαν οι εκροές καταθέσεων, σημειώνει.

Ο κ. Κληρίδης επισημαίνει ότι δεν είναι ορθό «να περνάς νόμους με τις απειλές της ΕΕ και της ΕΚΤ, είναι σαν να δείχνεις ότι σαν κοινωνία δεν μπορείς να χειριστείς τα προβλήματα».

«Θα πρέπει να λαμβάνονται εκ των προτέρων μέτρα για διόρθωση προβλημάτων για να μην αναγκαζόμαστε να λαμβάνουμε αποφάσεις με το πιστόλι στον κρόταφο», αναφέρει.

Τη Κυριακή η ολομέλεια της βουλής ψήφισε χωρίς τροπολογίες τα νομοσχέδια με τα οποία αλλάζει το πλαίσιο εκποιήσεων ενυπόθηκων ακινήτων και το πλαίσιο αφερεγγυότητας, εφόσον ΔΗΣΥ και ΔΗΚΟ καταψήφισαν όλες τις τροπολογίες.

Της Γεωργίας Χαννή