You are here

Μένει σε εκκρεμότητα η λίστα Γιωρκάτζη

10/12/2020 20:13

Σε εκκρεμότητα διατηρεί το θέμα της δημοσιοποίησης της λίστας Γιωρκάτζη η Bουλή, παρά το ότι τα πλείστα κόμματα υποστηρίζουν ότι θέλουν να δοθεί άμεσα στη δημοσιότητα.

Ενώπιον της Bουλής τέθηκε σήμερα σχέδιο απόφασης που κατέθεσε το ΕΛΑΜ για άμεση δημοσιοποίηση αυτούσιας της λίστας Γιωρκάτζη.

Με 39 ψήφους υπέρ, 6 εναντίον και 4 αποχές, η Bουλή ενέκρινε την εισήγηση του προέδρου του Σώματος Αδάμου Αδάμου, για παραπομπή του σχεδίου απόφασης στην ad hoc κοινοβουλευτική επιτροπή για τη λίστα Γιωρκάτζη, χωρίς να είναι σαφές πότε θα συνεχιστεί η συζήτηση.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΣΥ Νίκος Τορναρίτης, σημείωσε τη θέση του κόμματος υπέρ της δημοσιοποίησης της λίστας «για να δει ο κόσμος περί τίνος πρόκειται», όπως είπε.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ Γιώργος Λουκαΐδης υποστήριξε ότι τίποτα δεν καθιστά κατεπείγουσα την ψήφιση του σχεδίου απόφασης του ΕΛΑΜ, συμφωνώντας με την εισήγηση του κ. Αδάμου για παραπομπή του θέματος στην ad hoc επιτροπή.

Ο πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος, χαρακτήρισε ως την πιο πρακτική λύση, «το κείμενο της απόφασης ή η όποια άλλη εισήγηση, να παραπεμφθεί στην ad hoc επιτροπή και αυτή να καθορίσει το κείμενο που θα έρθει προς ψήφιση». Διευκρίνισε ότι η θέση του ΔΗΚΟ, είναι να ληφθεί νέα απόφαση που να εξουσιοδοτεί τον πρόεδρο της Βουλής να δημοσιοποιήσει τη λίστα, ώστε να κατοχυρώνεται πως σε περίπτωση αγωγών δεν θα είναι υπόλογος ο ίδιος.

Την άποψη ότι θα πρέπει η απόφαση της Βουλής για δημοσιοποίηση της λίστας να επαναβεβαιωθεί, ώστε να μην προκύπτουν οποιεσδήποτε αμφιβολίες για τη νομιμότητα των πράξεων της βουλής, εξέφρασε ο πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

Ο βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης εξέφρασε τη διαφωνία του με την άποψη ότι η Βουλή χρειάζεται να λάβει νέα απόφαση.

Εκ μέρους της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων ο βουλευτής Άγγελος Βότσης διερωτήθηκε πότε θα εξεταστεί το θέμα από την ad hoc επιτροπή δεδομένου ότι η βουλή ολοκληρώνει τις εργασίες της ενόψει Χριστουγέννων.

Της Μαρίας Χαμπή