You are here

Αναζητά στήριξη για προϋπολογισμό ο Αβέρωφ

16/12/2020 19:08

Τους αρχηγούς και εκπροσώπους κομμάτων εκ μέρους των οποίων μέχρι στιγμής δεν εκφράστηκε η πρόθεση καταψήφισης του κρατικού προϋπολογισμού, προσέγγισε σήμερα ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου.

Όπως ανακοινώθηκε, ο κ. Νεοφύτου συναντήθηκε σήμερα ξεχωριστά, με τον πρόεδρο της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργο Λιλλήκα, με τους Άγγελο Βότση και Γιώργο Προκοπίου εκ μέρους της Συνεργασίας Δημοκρατικών Δυνάμεων και με τον Μιχάλη Γιωργάλλα εκ μέρους του Κινήματος Αλληλεγγύης.

Το απόγευμα, είχε επαφές με τον  πρόεδρο του Κινήματος Οικολόγων Χαράλαμπο Θεοπέμπτου και με τη βουλευτή του Κινήματος Ανεξάρτητων Άννα Θεολόγου, ενώ η συνάντησή του με τον πρόεδρο της ΕΔΕΚ Μαρίνο Σιζόπουλο ήταν ορισμένη για τις 6 μ.μ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΔΗΣΥ, ο κ. Νεοφύτου ενημέρωσε τον πρόεδρο της Βουλής Αδάμο Αδάμου για τις μέχρι τώρα επαφές του.

Ο πρόεδρος του κυβερνώντος κόμματος άπλωσε την υστάτη, χέρι συνεργασίας στα κόμματα, καλώντας τα σε συνεργασία χθες, μετά την έναρξη της συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού στην Ολομέλεια.

Στην ομιλία του από το βήμα της Ολομέλειας της Βουλής, ο κ. Νεοφύτου, δήλωσε χθες ότι «θα προσπαθήσουμε μέχρι την Πέμπτη, να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη (καταψήφισης του προϋπολογισμού), ας αφιερώσουμε όλοι οι Αρχηγοί την αυριανή ημέρα να βρεθούμε  σε ένα δωμάτιο. Πρέπει να βρούμε λύση».

Κάλεσε παράλληλα τα κόμματα σε δημιουργικό διάλογο «για να βρούμε λύση και εύχομαι όλοι να συνδράμουμε να ξαναδώσουμε ελπίδα στον τόπο μας», είπε.