You are here

Απαντήσεις μεγάλων στους μικρούς

24/06/2010 20:51
Απάντηση στις αντιδράσεις των μικρών κομμάτων στην πρόταση των δύο «μεγάλων» για τροποποίηση του εκλογικού νόμου έδωσαν οι βουλευτές Σωκράτης Χάσικος του ΔΗΣΥ και Γιάννος Λαμάρης του ΑΚΕΛ.

Πριν από την έναρξη της συνεδρίας της Ολομέλειας της Βουλής, ο βουλευτής του ΔΗΣΥ Σωκράτης Χάσικος είπε ότι η αντίδραση των μικρότερων κομμάτων, «ήταν αναμενόμενη και γνωστή εκ των προτέρων».

«Γνωστές επίσης ήταν και οι απόψεις όλων των κομμάτων. Τα περί πραξικοπήματος νομίζω ότι δεν έχουν θέση με την έννοια ότι αυτή εδώ είναι η δημοκρατία», είπε.

Όπως πρόσθεσε η πλειοψηφία των βουλευτών έχει σαφώς το δικαίωμα να αλλάξει το νόμο, κατά τον ίδιο τρόπο που άλλαξε η πλειοψηφία το νόμο τότε με τη μείωση του ποσοστού εισδοχής.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Γιάννος Λαμάρης ανέφερε πως το θέμα της αλλαγής του εκλογικού νόμου συζητείτο εδώ και πάρα πολύ καιρό και έτσι θεωρήθηκε σκόπιμο και σωστό όλες αυτές οι συζητήσεις να καταλήξουν στη Βουλή με μια πρόταση νόμου, η οποία βεβαίως μπορεί να χρήζει βελτίωσης.

«Θεωρήσαμε σκόπιμο να το φέρουμε στη Βουλή με πρόταση νόμου, έτσι που να δοθεί η δυνατότητα σε όλα τα κόμματα να τοποθετηθούν είτε θετικά είτε αρνητικά, είτε τροποποιώντας κάποιες πτυχές, για να υιοθετηθεί», είπε.

επ