You are here

Διαφοροποιείται το ΚΙΣΟΣ

06/06/2002 12:41
Διαφοροποιημένο εμφανίζεται το Κίνημα Σοσιαλδημοκρατών εν σχέσει με το πόρισμα των κοινοβουλευτικών επιτροπών Ελέγχου και Οικονομικών της Βουλής, γεγονός που φαίνεται να έχει θορυβήσει τα κόμματα της αντιπολίτευσης ΑΚΕΛ και ΔΗΚΟ.

Μετά τη χθεσινή αναφορά του προέδρου του κινήματος Γιαννάκη Ομήρου περί Πορίσματος «Αγίων Πάντων», σήμερα ο βουλευτής Δώρος Θεοδώρου χαρακτήρισε το περιεχόμενο ως δικαστικό έγγραφο παρά ως πολιτικό. Ο κ. Θεοδώρου, ο οποίος σημειωτέον εκπροσωπούσε το ΚΙΣΟΣ στις δύο επιτροπές της Βουλής και απουσίαζε στο εξωτερικό κατά την καθοριστική τελευταία ημέρα της σύνταξης του κειμένου, τόνισε ότι θα έπρεπε να ιεραρχηθούν οι πολιτικές ευθύνες και προχωρώντας ένα βήμα παρακάτω ανέφερε ότι πολιτικές ευθύνες θα έπρεπε να κατανεμηθούν και στον ίδιο τον πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Εν τω μεταξύ συνεχίζεται και σήμερα ο θόρυβος γύρω από την επίρριψη ευθυνών στο γενικό εισαγγελέα με το βουλευτή του ΑΚΕΛ Γιώργο Λιλλήκα να δηλώνει ότι η κυβέρνηση είχε ενημερωθεί έγκαιρα από τη Βουλή ότι επρόκειτο να επιρριφθούν ευθύνες στη γενική εισαγγελία και τον Αλέκο Μαρκίδη.

Ο τελευταίος με τη σειρά του επιμένει στη θέση του ότι η επίρριψη πολιτικών ευθυνών προς το άτομό του έγινε ύστερα από παρέμβαση και επιμονή του ΑΚΕΛ (κατά κύριο λόγο) και του ΔΗΚΟ ενώ τα κόμματα της αντιπολίτευσης απορρίπτουν τις θέσεις του γενικού εισαγγελέα.

Του Κυριάκου Κυριακίδη