You are here

Μίχος: Θέμα ηθικής τάξης για το ΔΗΚΟ οι απειλές Πιττοκοπίτη

12/06/2002 09:51
Θέμα ηθικής τάξης για τον Νίκο Πιττοκοπίτη θέτει ο κυβερνητικός Εκπρόσωπος, με αφορμή δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΚΟ, οι οποίες σύμφωνα με τον Μιχάλη Παπαπέτρου αποτελούν «απειλές κατά της ζωής του ιδίου και άλλων» που αναφέρθηκαν στις ευθύνες της βουλής και στην παράλειψη διεξαγωγής έρευνας για τους νομικούς συμβούλους του ΧΑΚ (υπονοώντας τον Τάσσο Παπαδόπουλο), την ίδια στιγμή που επιρρίπτονται σοβαρότατες σε δικηγόρους.

Σημειώνεται ότι η αναφορά Παπαπέτρου σε απειλές Πιττοκοπίτη έγινε κατά τη χθεσινή απάντηση του κυβερνητικού εκπροσώπου στην επίθεση Πουργουρίδη κατά συγκεκριμένων αξιωματούχων της κυβέρνησης. «Οι δηλώσεις μου (σ.σ. προηγούμενες) δεν περιείχαν ύβρεις κατά της βουλής ή κατά μελών της βουλής, απλά έθεταν συγκεκριμένα ερωτήματα που αφορούσαν βουλευτές. Και τα ερωτήματα αυτά παραμένουν μέχρι σήμερα, αναπάντητα. Άλλοι τα προσπερνούν απειλώντας τον κυβερνητικό εκπρόσωπο ότι μπορεί να του συμβεί κάποιο αυτοκινητιστικό ατύχημα...»

Το θέμα των απειλών μιλά από μόνο του» είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος όταν κλήθηκε να διευκρινίσει αν αναφέρεται σε πολιτικά πρόσωπα. «Δεν είναι θέμα ούτε του Παπαπέτρου, ούτε του Πιττοκοπίτη, είναι θέμα που αφορά πρώτα και κύρια το κόμμα του κ. Πιττοκοπίτη, το οποίο νομίζω ότι πρέπει να τοποθετηθεί και να αναλάβει τις ευθύνες του επί του θέματος, αλλά είναι και θέμα που αφορά όλη την κοινωνία, όλους τους φορείς και τα ΜΜΕ» πρόσθεσε, για να σημειώσει στη συνέχεια: «κατά πόσον τέτοιες πρακτικές, κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες είναι ανεκτές μέσα στο πολιτικό μας σύστημα».

Κληθείς να διευκρινίσει το θέμα των απειλών ο εκπρόσωπος, ανέφερε ότι αυτές έγιναν από τον βουλευτή του ΔΗΚΟ στη μεσημβρινή εκπομπή του ΑΝΤ1 στις οποίες ανέφερε ότι «ο κ. Παπαπέτρου που βγάζει την γλώσσα του περίπατο και άλλοι εκτός από τον Παπαπέτρου, να προσέξουν μήπως του την πατήσει κανένα αυτοκίνητο».

Του Κυριάκου Κυριακίδη