You are here

Ανάπτυξη για 20 εκ. θέσεις εργασίας

31/08/2012 11:18
Ανάπτυξη σε τομείς οι οποίοι θα συμβάλουν στη δημιουργία για τα επόμενα χρόνια 20 εκατομμυρίων θέσεων εργασίας σε όλη την Ευρώπη εισηγήθηκε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Ευρωκοινοβούλιο.

Στο περιθώριο της συνάντησης των Κοινοβουλευτικών Επιτροπών Εργασίας και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων της κυπριακής βουλής, με αντιπροσωπεία της Επιτροπής Απασχόλησης του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, εξετάστηκαν σήμερα οι εισηγήσεις για ανάκαμψη της οικονομίας και αντιμετώπιση της ανεργίας.

Ο βουλευτής του ΔΗΣΥ, Μάριος Μαυρίδης, δήλωσε ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εισηγείται σειρά μέτρων για μείωση της ανεργίας και τόνωση της ανάπτυξης, προσθέτοντας ότι η ΕΕ επικεντρώνεται σε τομείς που έχουν μέλλον, όπως είναι η πράσινη οικονομία, η υγεία και νέοι τεχνολογικοί τομείς οι οποίοι θα δημιουργήσουν, όπως είπε, 20 εκ. νέες θέσεις εργασίας.

«Για να υλοποιηθούν όλα αυτά», είπε ο κ. Μαυρίδης, «θα πρέπει οι εθνικές κυβερνήσεις να εφαρμόσουν μέτρα για να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες για νέες θέσεις εργασίας σε αυτούς τους τομείς, να προωθήσουν την ευελιξία του εργατικού δυναμικού και να εξοπλίσουν τομείς όπου υπάρχουν μεγάλες δυνατότητες δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας όπως είναι η πράσινη οικονομία, η υγεία και οι τομείς των τηλεπικοινωνιών και της τηλεπληροφόρησης.

Σύμφωνα με το βουλευτή του ΔΗΣΥ, η ΕΕ εισηγείται να μετακυλιστούν οι φορολογίες από τους εργαζόμενους σε περιβαλλοντικούς και άλλους φόρους οι οποίοι θα αποτελέσουν κίνητρο για μείωση των ρύπων.

Ο κ. Μαυρίδης, ανέφερε ότι οι συγκεκριμένες πολιτικές, οι οποίες κινούνται στοχευμένα, τους βρίσκει σύμφωνους, υπογραμμίζοντας ότι «για να γίνουν όλα αυτά, χρειάζονται χρόνια και πλέον πρέπει να σκεφτόμαστε πιο έξυπνα για να μπορέσουμε να έχουμε μια πιο έξυπνη ανάπτυξη στον τόπο μας».

Για την Κύπρο, σημείωσε, δεν λέχθηκε κάτι συγκεκριμένο, ωστόσο τόνισε, ότι η κυβέρνηση και η βουλή θα πρέπει να επεξεργαστούν τις προτάσεις της ΕΕ και να τις εφαρμόσουν βάσει των κυπριακών δεδομένων.

Της Ελευθερίας Παϊζάνου